Onmisbare tips om je nagels goed voor de dag te laten komen, wij hebben ze voor je.

Leuk, nail art, maar hoe zorg je ervoor dat de lak niet al na een dag compleet geruineerd is en je nagels niet lijken op afgekloven stompjes? Nou, met deze 5 tips en tricks. Leer en pas toe!

 

1. Geeft de thermometer aan dat het boven de 25 graden is? Dan is er een megakans dat je nagellak na een kwartier nog niet droog is. Pak een kom, doe er ijswater in en doop je nagels drie minuten in het water. Koud, maar hé, wie mooie nagels wil hebben, moet ietsiepietsie pijn lijden. Heb je weleens de neiging gehad je föhn erop te zetten? Niet doen! Dat maakt de nagellak alleen maar lelijker.

 

2. Zijn je nagels bijna droog? Spray er dan wat olie op, dan blijft de manicure beter zitten. Oliesprays zijn verkrijgbaar bij de drogist of parfumerie. Gebruik ook altijd een topcoat over je nagellak heen.

 

3. Iets te veel donkere nagellak gebruikt en zien je vingertoppen er nu uit alsof je door de aarde hebt lopen wroeten? Meng wat water, waterstofperoxide en zuiveringszout (te koop bij de drogist) en doop je nagels er in. Hállo witte nagels! Wat tandpasta kan overigens ook helpen. Vermeng de pasta met wat citroensap en smeer het goedje op je nagels met een borstel of kwastje. Laat het vijf minuten zitten en was het eraf. Klaar!

 

4. Breekbare nagels? Versnipper een teen knoflook en stop daar een theelepel van in een topoat. Knoflook werkt versterkend voor je nagels. Schud het flesje even en lakken maar. Smeer elke twee dagen een nieuw laagje op en binnen no-time heb je weer killer nagels.

 

5. Nepnagellijm is niet alleen voor nepnagels. Heb je een scheurtje in je nagels? Stip het licht aan met wat nagellijm, laat het drogen en smeer er een topcoat overheen. Easy does it.