Met deze vijf tips.

Oh-no! Je hebt máánden (goed, weken) erover gedaan om je nagels op een perfecte lengte te krijgen en nu heb je een flinke scheur in één van je projectjes… Net vóór een date! Keep calm, want wij hebben de oplossingen op de vijf bekendste nagelproblemen voor je. Read and learn…

 

Een gescheurde nagel
Het ligt eraan hoe diep de scheur is, maar is het alleen een klein puntje? Halló theezakje! Knip een klein stukje van een theezakje, net groot genoeg om de scheur te coveren. Doe superglue op de scheur en plak het stukje theezakje erop, voordat je nóg een laagje lijm erop doet. Laat dat drogen (ja, echt!) en doe er een leuk kleurtje nagellak overheen. Easy does it.

 

Dwangnagel
Afbijten is een no-go. NO-GO! Dit zorgt er namelijk voor dat er bacteriën vanuit je mond op de huid komen. Wel doen: week je vinger in heet water met soda of zout en zodra je huid gedroogd is kun je er anti-bacteriële crème opsmeren en coveren met een pleister. Wachten tot alles er weer cute uitziet is de trick.

 

Stukke nagelriemen
Neem een douche of week je handen in heet water en duw daarna je nagelriemen terug. Zorg er wel voor dat ze superzacht zijn als je hiermee begint. Klaar? Smeer er een nagelriemolie of -crème op.

 

Verkleurde nagels
Fan-tás-tisch al die kleurtjes nagellak, maar voor je nagels is het net alsof ze aan het tannen zijn geslagen. Resultaat? Gele nagels. De makkelijkste manier om dit te behandelen is door je nagels te weken in citroensap. Ook easy: tandpasta (mét waterstofperoxide) borstelen op je verkleurde vingertoppen.

 

 

Geribbelde nagels
Schraap jij liever met je tanden de nagellak van je nagels af dan dat je de remover erbij pakt? Je bent niet de enige, want daardoor zijn er speciale ridge-fillers op de markt gebracht (te koop bij de drogist of parfumerie). Doe het op en de ribbels in je nagels zijn lóóóng gone.

 

Doei nagel problems!