Zie je? Het ligt niet aan je lege kledingkast, shopverslaving of dat grote gat in je hand.. Het is de straatverlichting waardoor je zoveel wilt winkelen!

Avontuur Thema Vormgevers heeft laten onderzoeken wat Nederlanders de drie belangrijkste dingen vinden tijdens het kerstwinkelen. Een derde van de mensen die meededen aan het onderzoek, gaf aan, naast parkeren & bereikbaarheid, de kerstversiering- & verlichting heel belangrijk te vinden!

Het ligt dus helemaal niet aan onszelf dat we uitbundig winkelen rond de kerstperiode.. Het komt door alle gezellige kerstverlichting- en versiering in de hele binnenstad!

De overgrote meerderheid, 62 procent van de ondervragen zegt eerder met vriend(inn)en te gaan winkelen als de stad gezellig & sfeervol is aangekleed met kerstverlichting. Ruim de helft gaf toe meer zin te hebben om kerstinkopen te doen door al die gezellige lampjes in de binnenstad.

Veertig procent blijft zelfs langer in de winkelstraten hangen, omdat het zo gezellig is. De helft van de ondervraagden zou zelfs willen dat de versiering de hele winter blijven hangen, in plaats van alleen rond kerst.

Nederlanders schijnen het liefst te winkelen in een sfeervol verlichte binnenstad. Meer dan de helft vindt het belangrijk dat de straten waarin de kerstaankopen worden gedaan verlicht en versierd zijn.

Bron: Nu.nl