Het recept van CG!’s Lisa!

CG!'s Lisa bakte deze overheerlijke New York Cheesecake voor Pasen. Yummie!!!

Zelf maken? Dit is haar 'secret' recept 😉

Wat heb je nodig?

– Bakblik van 26 of 24 cm
– Mixer of keukenmachine
– Bakpapier
– Oven
– Mixing bowl
– Schuimspaan

De ingrediënten: 

Bodem:
– Pakje Kruimelbodem (dr. Oetker)
– 50 gram boter

Cheesecake:
– 6 pakjes monchou
– 2 eetlepels bloem
– 192 gram suiker
– 8 gram (1 zakje) vanillesuiker
– 1 vanillestokje
– 4 eieren
– 2 eierendooiers
– 200 gram creme fraîche
– 2 theelepels citroensap
– eventueel ook: rood fruit of frambozen

Hoe maak je het?

1. Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet het in met boter. Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal alles uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.

2. Scheidt het eiwit van de eierdooier, dit doe je twee keer.

3. Smelt de boter in een pannetje. Als alles gesmolten is voeg je de kruimelbodemmix toe. Verspreid dit over de bodem van de taartvorm en zet het voor minimaal 5 minuten in de koelkast.

4. Doe alle pakjes Monchou in een mixing bowl en roer dit door met de keukenmachine of met de mixer (met haken). Als dit één geheel is, voeg je één voor één alle ingrediënten toe en klop je het weer tot een geheel. Eerst de suikers, dan de bloem en het citroensap, dan de vanille (uit het stokje) en vervolgens de eieren en de eierdooiers. Zorg dat je na elk ei het mengsel weer tot een geheel mengt voor je het volgende ei toevoegt.

5. Als laatste voeg je het pakje crème fraîche toe en dit mix je weer tot een glad mengsel. Je kunt dit het beste met mixers in plaats van haken doen.

6. Giet het mengsel in de vorm en voeg eventueel vruchten toe. Zet de taart 15 minuten in de oven (200 graden). Zet vervolgens de oven op 100 graden en laat de taart hier 1 uur in staan. Laat hem vervolgens nog 1 uur in de oven staan met de deur op een kier. 

7. Haal de taart uit de oven en laat hem goed afkoelen. Het is het beste als je hem 12 uur in de koelkast laat rusten, dus maak hem een dag van tevoren. Als topping kun je voor fruit of slagroom kiezen, wat je maar wil!

Enjoy 🙂