Meet Daphne!

Hi lieve CosmoGirls!
Ik ben Daphne, 21 jaar, studeer Communicatie in het hoge noorden en ben verslingerd aan make-upjes, shoppen en schrijven. En vanaf deze week ben ik CG!’s nieuwe lifestyle blogger!  
 
Wat je van mij kunt verwachten? Denk aan tips & tricks voor het vinden van een toffe stage, studie, bijbaan en studentenkamer. Maar ook handig advies om het beste uit jezelf te halen.
Mijn motto is ‘happy girls are the prettiest’, dus be prepared! 😉
 
Omdat ik student ben en er helaas geen geldboom in mijn tuin staat, sfeer ik bij budgettips en struin ik graag de regionale kringloopwinkel af. Geloof me, veel pareltjes uit mijn kast en kamer zijn afkomstig uit vintage stores en tweedehandswinkeltjes. Ik deel mijn tips graag, zodat jij straks ook de mooiste low budget items scoort.
 
Maar nu eerst: 5 tips om zelfverzekerder te worden (ze werken echt!)
 
In groep 5 was ik extreem verlegen. In het openbaar praten? Dacht het niet. Tijdens het kringgesprek vertellen hoe m'n weekend was? No, thanks. Een spreekbeurt houden ging wel (omdat het moest). Maar dat ging dan wel gepaard met buikpijn. Inmiddels is kwebbelkous mijn middle name en staat iedereen er versteld van als ik vertel dat ik vroeger zo was. 

Hoe me dat is gelukt? Door de volgende vijf trucjes! Check it out

1. Laat je niet afremmen door anderen
In groep 5 kreeg ik te horen dat mijn motoriek slecht was en dat ik een tikkeltje op Quasimodo leek (ja, die uit de Notre Dame). Dat doet iets met een kind en dat ik het nog steeds weet, zegt genoeg. Toch heb ik me er nooit erg veel van aangetrokken. En moet je me nu eens zien: ik studeer Communicatie. Dus met die motoriek is het best goed gekomen.

2. Ga iets doen wat je eng (en leuk) vindt
Zelf was ik dol op het opvoeren van toneelstukjes, maar dan gewoon thuis zonder groot publiek. Totdat mijn moeder op het idee kwam om mij voor toneelles op te geven. Iets wat ik erg leuk vond, maar ook spannend. Al die onbekende jongens en meiden. En dan moet je jezelf ook nog eens kwetsbaar opstellen. Uiteindelijk was ik er helemaal op m'n plek en bloeide ik op. Het toneelspelen gaf me zelfvertrouwen, omdat je opeens in de spotlights staat. Misschien ook iets voor jou?

3. Stop met vergelijken
Door mezelf te vergelijken met anderen, heb ik me nog nooit beter gevoeld. Toen ik dat eindelijk realiseerde, ben ik ermee gestopt. Hello zelfvertrouwen boost! Zo weet ik nu dat maatje 34 er voor mij niet in zit, omdat dit gewoon niet mijn bouw is. Goed om te onthouden: je bent uniek en dat is juist zo leuk aan iedereen. 

4. Benadruk je positieve kanten
Iedereen heeft zo zijn mooie kanten, al geloofde ik dat eerst niet. Dan keek ik naar mijn spiegelbeeld en dacht ik: waar dan? Hoewel ik qua uiterlijk ook wel veranderd ben, zie ik nu ook mijn pluspunten. Benadruk deze. Dus heb je mooie benen? Show them!

5. Maak plezier
Girls just wanna have fun… Doe alles waar je happy van wordt en laat zien dat je het naar je zin hebt. Als je geluk en plezier uitstraalt, ben je sowieso al mooi. Een lach maakt iedere look af. Jouw accessoire nummer 1 🙂 

Liefs, 

Daphne

Pssst… Je kunt me ook volgen op Instagram ;-).