Vanaf nu iedere vrijdag blogt één van de jongste fashion fotografen voor CG!

Hi girls,

My first CG! blog, enkelen van jullie zullen mij misschien al kennen, maar toch zal ik me even voorstellen!
Ik ben een meisje genaamd Lobke Leijser, ben 16 jaar en 9 maandjes oud en zit nu op 5 Havo.

Nu denk je vast; waarover gaat zij bloggen?
Ik sta bekend als een van de jongste fashionfotografen van Nederland. Dus ik zal jullie elke week op de hoogte houden van de nieuwtjes in de fashion photography world en vertellen wat ik meemaak.

Ik kreeg vorige week vrijdag het bericht van CG! dat ik werd uitgekozen als blogger. Mijn eerstvolgende shoot was zondag, dus heb ik lekker veel backstagefoto’s voor jullie gemaakt!

Mijn dag begon al om 07:00 uur ‘s ochtends. Even een snelle douche nemen en dan kon de lange reis beginnen. Zelf woon ik in Limburg, een pokke-eind naar Amsterdam, de stad waarin de fotoshoot zou plaatsvinden.

Ondanks de pech die ik had (regen, vertraging, de treinen stonden stil in een groot deel van Limburg…) kwam ik nog ruim op tijd aan in Studio 13. Heerlijk die sfeer wanneer je binnen komt. Ik werd begroet door het hele team.

Even keek ik toe bij de modellen die al in de visagie zaten, de eigenaar die New Faces begroette en de stylisten en designer die hun kleding uitlaadden. Die dag was er een testshootdag voor de modellen van Alpha Male MM, een mannelijk modellenbureau. Ik shootte voor een stylist en een designer. Tussen al die jongens stond ook een meisje van Fresh MM.

Backstage:

Ik zocht een plekje op in de studio en bouwde mijn apparatuur op. Daarna moest ik even wachten, maar dat was helemaal geen probleem.
Kon ik even rustig foto’s maken van de make-up en de kleding voor de CG! liefhebbers.

De Nieuwe collectie:

Lovely make-up!

Midden in de grote ruimte was een ‘hangplek’ voor de modellen waar we gezellig bij konden kletsen.

“Best raar een fotografe die even oud is als de modellen?” Nee voor mij niet. Ik ben eraan gewend. En trouwens, mensen schatten mij toch meestal ouder 🙂

Toen begon het echte shootwerk. Het ging allemaal erg goed en lekker snel. De foto’s stonden er zo op. Toch was ik echt uitgeput toen ik weer op weg naar huis was.

Me at work!

Rond 21.00 uur stond alleen nog het photoshopwerk op mij te wachten. Ik liet het even over aan de volgende ochtend. Speciaal voor jullie een preview van de shoot:

Voor meer foto’s kunnen jullie kijken op www.lobkeleijser.com!

Als jullie vragen hebben; stel ze dan gerust! Tot volgende week!
Liefs,
Lobke