Vanaf nu krijgen we iedere vrijdag een verse blog vanuit Parijs! Nina is 18, haalde haar vwo en vertrok naar Parijs als au pair te werken. Vandaag stelt ze zich voor & meteen haar eerste blog!

Eerst even voorstellen..
“Mijn naam is Nina, ik ben 18 en heb vorig jaar mijn vwo gehaald. Mijn grote droom om modeontwerpster te worden en ben veel met mode bezig, ik ben zelfs al aangenomen op de kunstacademie in Maastricht! Eerst vond ik het tijd voor een jaar er tussenuit en dus zit ik bij een Frans gezin als au pair.. in Paris, Paris: de stad van de mode!”

Mijn eerste blog: mannen!
Je hebt ze in alle soorten en maten. Mooie mannen, kleine mannen, grote mannen, ielige mannen, vieze mannen. Ik kan nog wel even doorgaan, maar ik denk dat ik mijn punt heb gemaakt. Nu denk je misschien: ‘Een man is een man’. Nee, fout! Sinds ik in Parijs ben zie ik bijvoorbeeld enorme verschillen tussen de Nederlandse mannen en de Franse mannen.

De Nederlandse man is beleefd en welgemanierd. De Nederlandse man kan heel lomp zijn, maar hij is meestal lief. De romantische pogingen van de Nederlandse man zijn eigenlijk altijd heel erg schattig, ook al loopt zijn plan gigantisch in de soep. En ik hoor je denken: ‘Pfft, de Nederlandse man. Beleefd? Schattig? Echt niet alle Nederlandse mannen zijn zo!’ Helemaal waar, dat dacht ik drie maanden geleden ook nog. Maar nu zeg ik: Ga maar eens een tijdje in Parijs wonen! Als je de Parijse mannen ontmoet denk je wel anders. Want die zijn dus echt alles behalve beleefd of schattig…

Nu heb ik afgelopen weekend een jongen ontmoet. Een Franse jongen. En ook al heb ik het hier over één jongen, hij is echt prototype Fransman. Luister. Ik was op stap met een vriendinnetje van mij. Op een gegeven moment werd ik tegengehouden door de jongen in kwestie. Hij zei dat hij me een drankje wilde aanbieden. Nou ja, prima. Parijs is zó duur! Ik heb het drankje aangenomen en heb even met deze jongen staan praten. Het leek een hartstikke gezellige jongen en we hebben nummers uitgewisseld.

De volgende ochtend kreeg ik een sms’je. “Het moment dat ik mijn ogen open deed dacht ik aan jou”. Oké? Beetje cliché, maar hé, wie weet zit er wel meer achter. Nee. Ik heb sms’jes gekregen die uiteenliepen van “Ik voelde een ‘truc magique’ toen ik je gisteren zag”, tot “Bonne nuit mon petit lapin”. Ik was met een vriendin en we hebben bijna in onze broek gepist van het lachen.

Franse mannen proberen te veel het prototype Franse man te voldoen. Wat betekent dat ze alles iets té veel doen. Iets té veel romantiek, iets té veel mysterie, iets té veel van alles eigenlijk. Doe mij maar lekker een Hollandse, schattige en tíkkeltje lompe vent.

Liefs,

Nina

www.ninakatherina.punt.nl