CG! spreekt Carry Slee over haar nieuwste boek!

Na Bangkok boy en Fatale liefde, is Joël de derde young adult roman van Carry Slee.

CG!’s Kim sprak Carry over haar nieuwste boek.

Waar gaat Joël over?
“Vier vriendinnen die samen in een studentenhuis wonen en een heel hechte band hebben. Tot er op een dag iets dramatisch gebeurt: Luna, één van de vier meiden, valt uit haar slaapkamerraam en is op slag dood. Eva, Nathalie en Fleur zijn kapot van verdriet. De dood van Luna heeft grote gevolgen voor hun vriendschap. Nathalie stort zich op haar nieuwe liefde, Fleur gaat op zoek naar een nieuwe woonplek en Eva raakt geobsedeerd door Luna’s dood. Ze vraagt zich af of het wel een ongeluk is… Luna’s ex Remco is volgens haar verdachte nummer 1. Dan vindt ze een stapel anonieme brieven. Hebben de brieven iets met de dood van haar beste vriendin te maken?”

Waarom mag dit boek niet in je kast ontbreken?
“Ik denk dat het veel lezeressen aanspreekt, omdat het een spannend verhaal is over meiden die druk zijn een volwassen leven te leiden. Ze zijn druk met nieuwe liefdes en hun studie. Door het ongeluk van Luna verandert alles. En dan zijn er nog de mysterieuze brieven…”

Verschillende boeken van jou zijn verfilmd, gaat dat ook met Joël gebeuren?
“Begin volgend jaar gaan we aan de slag met de verfilming van Spijt. Daarna gaan we kijken welke van mijn young adult boeken perfect zijn voor op het witte doek. Ik denk dat Joël daar zeker geschikt voor is!”

Krijg je veel reacties van lezeressen op je boeken?
“Ja, ook op mijn nieuwe boek! Via Twitter en Hyves stromen de enthousiaste reacties al binnen. En ik heb net te horen gekregen dat het boek al binnen is gekomen op nummer 12 van de bestseller top 60

Benieuwd naar Joël? Lees hierhet eerste hoofdstuk.

Fotografie Carry Slee: Hester Doove