Alsof Adele nog niet genoeg Grammy’s binnen heeft gesleept, kreeg ze ook tijdens de Britse Grammy Awards twee prijzen uitgereikt. Eentje voor ‘Beste vrouwelijke solo-artiest’, en eentje voor het ‘Beste Britse album van het jaar’. Maar ook andere artiesten werden niet overgeslagen. Benieuwd wie wat heeft gewonnen?

Ook de Britse singer-songwriter Ed Sheeran sleepte twee prijzen in de wacht. Hij ging er vandoor met de prijs voor de ‘Beste mannelijke solo-artiest’ en die voor ‘Grootste Britse doorbraak’. Hiermee liet hij James Blake, James Morrison, Jessie J en The Vaccines achter zich!

Maar er werden nog meer prijzen uitgereikt. Coldplay ging er vandoor met de prijs voor ‘Beste Britse groep’. Bruno Mars kreeg een award voor de ‘Beste internationale mannelijke artiest’ en wie anders dan Rihanna mocht het beeld voor ‘Beste internationale vrouwelijke artiest’ in haar kast zetten. Foo Fighters werden verkozen tot ‘Beste Internationale Groep’, en Lana Del Rey was de ‘Grootste internationale doorbraak’. De ‘Beste Britse single’ werd dit jaar gemaakt door One Direction!