Van die dingen waar je pas járen later achter kwam.. 😉

Soms heb je van die typische ‘oh ja!’-momentjes, dat je iets ontdekt dat je jarenlang niet wist. Wedden dat je heel veel dingen pas járen later echt begrepen hebt? Of dat je er pas achter komt als je dit stukje leest? 😉 Wanneer ben jij er bijvoorbeeld achtergekomen dat…

.. dat ‘Valtifest’ gewoon een vervorming is van het woord festival.

.. de periode waarin jongeren puberen, niet geschreven wordt als ‘pubertijd’ maar als ‘puberteit’? Puberteit betekent echt ‘het puber zijn’, pubertijd is een samenstelling en betekent meer ‘de tijd waarin iemand puber is’.

.. wereldkaarten uit Amerika er heel anders uitzien dan wereldkaarten uit Europa? Het land waarin de kaart geproduceerd wordt, staat op die kaart altijd in het midden.

.. dat OV bij films staat voor ‘Original Version’ en niet voor onvertaald. 😉

.. horeca een samenvoeging is van de woorden hotel, restaurant en café?

.. champagne een merknaam is van een bepaalde wijnsoort uit een bepaalde streek Frankrijk? Als het ergens anders vandaan komt, moet het mousserende wijn heten, in plaats van champagne.

.. tijdens de Dodenherdenking op 4 mei, de muzikanten niet echt muziek maken maar ‘playbacken’? Dit zodat er geen fouten gemaakt kunnen worden tijdens het spelen.

.. Amerikanen die naar Azië vliegen, niet over Europa gaan?

.. de rits en knopen van vrouwenkleding aan de andere kant zitten dan bij mannenkleding?

Hebben jullie nog meer dingen waar je pas véél later achterkwam?