Is ‘stress’ ook jouw middle name? Kun je niet normaal je ding doen zonder over honderd- en één andere dingen na te denken? Stop met nagelbijten en probeer deze tips waar je helemaal relaxed van wordt. Succes verzekerd!

1. Zet muziek op waar je heel rustig van wordt. Het klinkt misschien cliché, maar het werkt echt. Heb je geen idee wat voor artiesten relax-muziek maken en heb je geen zin om naar dolfijngeluiden of kabbelend water te luisteren? Dan zijn Damien Rice, Ed Sheeran en Laura Marling leuk als je van rock houdt. Voor de hiphop liefhebbers is er Sade. Is electro jouw ding? Probeer dan eens iets van Paul Kalkbrenner te beluisteren. Pick your favorite!

2. Gebruik een hoofdmassage spin. Ze zijn heel goedkoop en het effect dat ze op je mood hebben, is groot. Misschien kriebelt het even, maar na een tijdje zul je ontdekken dat het een goede tool is om mee tot rust te komen.

3. Maak een dag vrij voor wat me-time. Dan kun je heerlijk bijkomen door je rust te pakken en alles te doen waar je normaal geen tijd voor hebt. En zelfs het toeleven naar een rustige dag werkt al hartstikke ontspannend!

4. Ruim je inbox op! Gooi alle mailtjes weg die je niet meer nodig hebt. Soms helpt dat ook met de verwerking van dingen die in het verleden de aanleiding voor stressmomenten zijn geweest. Ben je daar ook gelijk van af!

5. Leef in het moment. Je merkt dat je dan makkelijker kunt genieten van kleine dingen. En je zult minder stressen over ‘hoe het ook had kunnen gaan’.

En dan nu een big smile!

Foto: Terry Doyle