Must-see alert!

Bij een grote awardshow als de Oscars, horen natuurlijk ook awesome optredens en speeches. Daarom heeft CG! de leukste filmpjes van de avond voor je uitgezocht. 

Vanmorgen las je al dat de award voor beste acteur naar Eddie Redmayne ging. En die gaf een mooie en superschattige speech. Meneer Redmayne was namelijk zó blij met zijn Oscar, dat hij zijn enthousiasme niet altijd onder controle wist te houden. Cute!

Neil Patrick Harris presenteerde de Oscars dit jaar. Hij wilde het alleen net even anders doen, dus besloot hij voor een bijzondere outfit te gaan…

De film The Imitation Game is gebaseerd op het boek Alan Turing: The Enigma. Graham Moore was één van de slimmeriken die dit boek omtoverde tot een film. Hiermee won hij de award voor Best Adapted Screenplay. En hij gaf een ontroerende speech met een belangrijke boodschap voor iedereen die zich anders voelt dan de rest. 

John Legend en Common namen de award voor beste filmnummer mee naar huis. Hun speech stond helemaal in het teken van racisme en discriminatie.

Natuurlijk werd er ook opgetreden. Lady Gaga ging voor een throwback, en zong een amazing versie van The Hills Are Alive uit de The Sound Of Music. Maar wat misschien nog wel leuker was, was het optreden van de Lego-film themesong: Everything Is Awesome.

Wat is jouw favoriete Oscar-moment?