Afgelopen weekend was het weer tijd voor de uitreiking van de most-wanted prijs op filmgebied: de Oscars! Benieuwd wie er deze keer de meeste prijzen in de wacht heeft gesleept?

The Artist
De zwart-wit comedy The Artist was met vijf Oscars de big winner van de avond. Ook de film Hugo sleepte vijf Oscars binnen, maar The Artist ging er vandoor met de meest belangrijke Awards. Zo sleepte de film prijzen binnen voor Beste film, Beste Regie, Beste acteur (Jean Dujardin), Beste kostuums en Beste make-up.

Jeugdfilm Hugo haalde vooral prijzen binnen op technisch gebied, waaronder Beste camerawerk, Art direction en Special effects.

Meryl Streep
Deze leading lady won voor de derde keer een Oscar en is al zeventien keer genomineerd voor de Oscars! Meryl sleepte een beeldje binnen voor haar rol als Margaret Thatcher in The Iron Lady.


Meryl Streept wint haar derde Oscar!

Woody Allen
Ook regisseur Woody Allen werd beloond met zijn vierde Oscar. Hij kreeg een beeldje voor zijn scenario voor de de tragikomedie Midnight in Paris.

Beste bijrol
Christopher Plummer en actrice Octavia Spencer kregen allebei een Oscar voor beste Bijrol. Christopher ken je misschien wel als kapitein Von Trapp uit ‘The Sound of Music’, en kreeg een gouden beeldje voor zijn rol in de film Beginners. hierin speelt hij een homoseksuele bejaarde. Octavia kreeg een Oscar voor haar rol in The Help, waarin zij te zien is als zwarte dienstmeid in de jaren zestig.

De tweeëntachtigjarige Plummer is de oudste Oscarwinnaar ooit! Toen hij het beeldje in ontvangst mocht nemen zei hij: “Je bent maar twee jaar ouder dan ik, where have you been?”.


Emma Stone over haar Red Carpet Outfit en haar rol in The Help!

Nog meer Oscars
De award voor de beste buitenlandse movie ging naar het Iraanse drama ‘A Seperation’. De prijs voor de beste filmmontage was voor de film ‘The Girl with the Dragon Tattoo’.

Red Carpet Outfits
En waar we natuurlijk ook heeeeel benieuwd naar zijn, is de outfits van de sterren!! Wie zag er ab-fab uit en wie stond er bovenaan de lijst van de worst-dressed? See for yourself!


Emma Stone in Giambattista

Octavia Spencer in Tadashi Shoji

Natalie Portman in Christian Dior

Gwyneth Paltrow in Tom Ford

Penelopé Cruz in Armani

Rooney Mara (The Girl with the Dragon Tattoo) in Givenchy

Angelina Jolie in Versace

Foto’s: thehollywoodreporter.com