De leukste van Nederland

In de nieuwste CG! staan de 5 leukste zomerdates. Eén daarvan is de openluchtbioscoop. Wij zochten de leukste buitenbioscopen voor je op. 

 

Pluk de Nacht – Amsterdam

Van 6 t/m 16 augustus kun je de leukste films zien op dit gratis festival op het Stenen Hoofd stadsstrand, vlak bij Centraal Station. Zwoele zomeravonden met warme dekentjes, een kampvuur en drankjes.

Er worden veel verschillende soorten films gedraaid die (nog) niet in de Nederlandse bioscopen te zien zijn geweest. Entree is gratis, een strandstoeltje kun je voor een klein bedrag boeken.

Woon je niet in Amsterdam? Pluk de Nacht is ook te bezoeken in Arnhem en Den Haag. Check voor het programma de site

 

Pleinbioscoop – Rotterdam

In Rotterdam worden in het Museumpark de leukste blockbusters en mooie arthouse films gedraaid tussen 13 en 31 augustus. Je kunt je date hier helemaal compleet maken want je kunt zelfs uitgebreid uit eten in het openlucht restaurant.

De pleinbioscoop kost €4 en een stoeltje kost €1. Maar je mag ook gewoon je eigen klapstoel, matje of loungebank meenemen. Als het koud is, worden er dekentjes uitgedeeld die je mag lenen. Gezellig!

Check alle films die gedraaid worden op: www.pleinbioscooprotterdam.nl

 


 

Openlucht Filmfestival – Apeldoorn

Dit evenement wordt midden op de Veluwe georganiseerd. Superromantisch! En je kunt het terrein heel makkelijk bereiken met het OV. Welke films er gedraaid gaan worden is nog niet bekend. Houd daarvoor de site in de gaten. 

Je kunt vanaf augustus kaartjes kopen voor de films, deze kosten €7 in de voorverkoop. 

 

Bijlmerbios – Amsterdam

De BijlmerBios wordt dit jaar op 20, 21, 22 en 23 augustus 2014 georganiseerd op het Hoekenrodeplein vlak voor de Arena. 

Neem je eigen zitzak of stoeltje mee en geniet samen (gratis) van de mooiste films onder de sterren! 

Check voor meer info de facebookpagina van de Bijlmerbios. 

 

Zienemaan & Sterren – Groningen

In Groningen kun je midden op de Grote Markt, naast de Martinitoren de mooiste arthouse films kijken. Onder de sterren zie je op 4 avonden in juni, juli, augustus en september mooie films. De films in juni, juli en augustus kosten €7,50. Deze films kun je zien op het dak van het infocentrum. De film in September is gratis en wordt op een speciaal groot scherm vertoond midden op het plein van de Grote Markt.

De films op het dak zijn wat intiemer, perfect voor jullie romantische date. De film op het plein is gewoon heel gezellig. Check de site voor het programma.