Hélemaal paas-proof!

Paasbrunch of High Tea op de planning? 

Deze speciale paascupcakes zijn superleuk om te maken en errrrug lekker om op te eten! 🙂

Wat heb je nodig? (voor 12 cupcakes)
– 125 gram roomboter
– 125 gram suiker
– 125 gram zelfrijzend bakmeel
– 2 eetlepels melk
– 2 eieren 

Frosting:
– 45 gram bloem
– 240m ml melk
– 200 gram roomboter
– 200 gram poedersuiker
– 5 ml vanille extract

Overig: 
– kleurstoffen
– jumbo tip
– oranje decoratiesuiker
– fondant

Hoe maak je de cupcakes?

1. Maak het basisrecept voor cupcakes. Laat de cupcakes goed afkoelen op een rek. Voor de frosting gebruik je het basisrecept voor frosting. Kies een kleur voor de frosting naar wens.

2. Kleur de fondant in een mooie gele paaskleur. Steek een rondje van ongeveer 3 cm doorsnede uit.

3. Gebruik kleine snoepjes of bolletjes die zwart zijn voor de oogjes en snij kleine driehoekjes uit de fondant voor de snaveltjes. Maak de fondant snaveltjes een beetje nat met water en besprenkel ze met decoratiesuiker.

4. Gebruik wat water of eetbare lijm om de oogjes en de snavels goed vast te zetten.

5. Vul een spuitzak met grote (jumbo) tip met de frosting en maak een cirkel (swirl) op de cupcakes.

6. Maak de swirl laag, zodat je de fondant kuikentjes mooi op de swirl kunt plaatsen.

 

Klaaaaar! Happy Easter!