Alsof je net bij de kapper vandaan komt!

Hoe krijgen kappers het toch voor elkaar om van coupe ‘een puntje eraf’, een rode loper-kapsel te creëren? Die blowout moet jij ook hebben! Dat kan, als je de juiste spullen in de badkamer hebt staan.

 

Van de perfecte opsteekclips en de juiste föhn tot prepping material – CG! heeft de vijf salon blowdry essentials voor je bij elkaar gezocht. Hup, föhnen maar!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Mousse
Een kapper gebruikt bijna altijd een volume mousse voordat-ie begint te föhnen. Dit product zorgt voor een pretty bounce. Kies een volume mousse met een goede hold, zodat je kapsel niet bij het kleinste windvlaagje instort.

John Frieda Luxurious Volume Thickening Mousse €8,99 via Wehkamp.nl

 

 

 

 

 

 

 

2. Heat styling protection
Of je nou aan de slag gaat met een föhn, steiltang of krultang, een hitte protector is zeer belangrijk om vooraf te gebruiken. Het product houdt je lokken shiny en soft. En je haar gaat van deze variant erg yummie ruiken, ook niet heel erg vervelend!

L’Oréal Paris Heat Protection Styling haarspray €7,99 via Wehkamp.nl

 

 

 

 

3. Haarclips
Voordat je begint met föhnen, is het handig om je lokken in verschillende secties te verdelen zodat je makkelijk bij elke pluk komen. Maar kies wel voor speciale clips die je haar niet kunnen afbreken en zelfs in megadikke lokken blijven zitten. Je koopt goede haarklemmen om te stylen bij de drogist of parfumerie.

 

4. Borstel
De borstel die je gebruikt bepaalt hoe je haar valt. Kies je voor een borstel met echt haar, dan wordt je haar straight en gepolijst. Een keramische borstel zorgt juist weer voor natuurlijk volume. Deze borstels koop je bij de drogist of parfumerie.

 

 

 

5. Serumspray
Een serum maakt je haar shiny en laat het er healthy uitzien, maar kies wel voor een sprayvariant. Een normale, vloeibare olie uit een flesje (zonder spray) kan het haar namelijk zwaar maken en in no-time vervangt coupe plumpudding dan coupe supermodel. No fun.

Gliss Kur Serum Spray €5,70 via Drogisterij.net