Dit moet je echt proeven!

In de nieuwe CosmoGIRL! staan de allerleukste picknickgadgets. Maar bij een picknick horen ook lekkere snacks. Deze recepten zijn heel lekker en supereasy om te maken.

 

 

Omeletrolletjes met zalm.

Dit heb je nodig voor 3 rolletjes:

100 gram gerookte zalm

50 ml karnemelk

5 eieren

1 bakje roomkaas bieslook of kruiden.

1 bosuitje (gesneden)

Peper

 

Zo maak je het:

1. Klop de eieren samen met de karnemelk in een kom.

2. Verkhit de koekenpan en doe er wat olie in. Schenk 1/3e van het eiermengsel in de pan en bak de omelet aan beide kanten goudbruin. Leg de omelet op een bord en begin met de volgende, doe dit tot je eiermengsel op is.

3. Besmeer je omelet met roomkaas.

4. Leg de zalmfilet erop en strooi er wat bosuitjes en peper op.

5. Rol de omeletten op en wikkel ze in vershoudfolie.

 

Bewaar de rolletjes in een koeltasje of in een andere koude plek. 

 

Pink Lemonade!

Dit heb je nodig voor 350 ml. siroop:

300 gram kristalsuiker

1,5 citroen

1 sinaasappel

250 gram rode frambozen

 

Zo maak je het:

1. Schil de citroen en sinaasappel en snij het vruchtvlees in stukjes.

2. Doe alle ingrediënten in een grote sauspan en giet er 350 ml koud water in. Breng dit aan de kook en roer goed door. Laat het dan afkoelen. Wil je een zoetere siroop? Doe er dan wat meer frambozen in.

3. Giet het mengsel door een zeef en druk goed aan met een vork zodat alle sap uit de citroen, frambozen en sinaasappel er goed door komen.

4. Je kunt deze siroop ongeveer één week in de koelkast laten staan.

 

Serveertip:

Doe een beetje siroop in een glas en vul dit bij met water. Om het helemaal af te maken kun je er een beetje verse munt en wat ijsblokjes bij doen.

 

Zoete honing-banaan toffee's

Dit heb je nodig:

2 rijpe bananen

1 eetlepel olie of boter

2 eetlepels honing

0.5 theelepel kaneel

Zout

 

Zo maak je het:

1. Haal de bananen uit hun schil en snij ze in plakjes van ongeveer 1cm dik.

2. Zet een koekenpan op het vuur en doe daar de olie of boter, honing, het kaneel en een snufje zout in. Roer dit door elkaar.

3. Leg de bananenstukjes in de pan tot ze een bruin gecarameliseerd laagje hebben. Draai ze halverwege een keer om, zo heb je aan beide kanten een lekker zoet laagje.

Pas op! Carameliseren gaat heel snel, je moet dus goed opletten dat ze niet verbranden.

4. Als ze klaar zijn kun je ze het beste 10 minuten laten afkoelen.