Di-da-delicious!

Zijn pindakaas, chocolade en taart jouw favorieten? Combineer ze alledrie en je krijgt: heaven on earth!

Ingrediënten? (voor 8-10 personen)
– 180 gram zelfrijzend bakmeel
– 195 gram suiker
– 125 gram pindakaas
– 2 eetlepels zonnebloemolie
– een halve eetlepel azijn
– 1 theelepel vanille extract
– 300 ml melk
– een halve theelepel zout
– 1,5 eetlepel pindakaas
– 3 eetlepel melk
– 20 gram boter
– 90 gram pure chocolade

Hoe maak je de taart?

1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Bekleed de bodem van een springvorm (doorsnede 20 cm) met bakpapier en smeer de randen in met boter.

2. Meng het meel, suiker en zout. In een andere kom meng je de olie en de pindakaas. Hierdoor roer je vervolgens de melk, azijn en het vanille extract. Schep de natte ingrediënten door de droge totdat alles nét gemengd is. Giet het beslag in de springvorm en bak het in 40 minuten gaar. Laat hem daarna helemaal afkoelen.

3. Doe de pure chocolade, boter, 3 eetlepels melk en pindakaas in een steelpannetje en laat het op een laag vuur smelten. Als alles gemengd is, zet je het vuur uit. Laat het afkoelen terwijl je er af en toe nog door roert. Klopt het daarna in 2 minuten met een mixer tot een luchtig mengsel. Besmeer de taart met dit mengsel.

4. Als finishing touch kun je nog wat ongezouten pinda's op de bovenkant van de taart strooien.

Eet smakelijk! 😉