Hmmm delicious!

CG!'s stagiaire Lisa maakte afgelopen vrijdag deze pizza cupcakes met een vriendin. Ze waren supereasy om te maken, en heel erg lekker!

Wat heb je nodig?
– 250 gram bloem
– 150 ml handwarm water
– 15 gram gist
– 2 of 3 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel suiker
– 1/2 theelepel zout

Vulling:
– tomatenpuree
– geraspte kaas
– paprika
– salami
(maar je kunt ze natuurlijk vullen met all kinds of pizza toppings)

Hoe maak je ze?
1. Doe de gist in een kommetje samen met de suiker en los dit op in 50 ml water. Roer dit mengsel glad.
2. Meng de bloem en het zout in een beslagkom. Maak een kuiltje in het midden en schenk hier de gistoplossing in. Doe dan de olie erbij en daarna de rest van het water.
3. Je kunt dit met je handen kneden tot een massa die niet meer aan de kom kleeft. Je kunt het ook met een keukenmachine (met deeghaken) mixen.
4. Haal het deeg uit de kom en kneed het met een beetje bloem.
5. Leg daarna wat bloem op het aanrecht en rol het pizzadeeg op. Rol het daarna uit tot het een platte plak is.
6. Snijd rondjes uit het deeg die groot genoeg zijn voor in je muffinvorm. Zorg wel dat je de muffinvorm invet met wat boter.
7. Verwarm de oven voor op 180 graden.
8. Als het deeg in de vormpjes zit, kun je gaan vullen. Doe er eerst een laagje tomatenpuree in, smeer dit ook op de zijkanten.
9. Doe er dan een mix in van alle dingen die jij lekker vindt. Paprika met salami. Of ham en ananas voor een Hawaii versie.
10. Als laatste doe je een laagje kaas bovenop.
11. Zet ze daarna ongeveer 20 tot 30 minuten in de oven.