Wat is jouw favoriet?

De pixie cut is het he-le-maal op dit moment. Rihanna, Beyoncé, Miley Cyrus, Anne Hathaway en Emma Watson durfden de trend al eens aan en nu zijn ook Jennifer Lawrence’s lokken gone! Wat vind jij van de nieuwe coupe? Geef je mening en stem onderaan de pagina!

 

Wil jij ook zo’n megastoere zet doen, maar weet je niet of een kort koppie iets voor jou is? De tips helpen een schaartje, euh, handje!

 

1. Kies een specialist op het gebied van the pixie.
Oké, Jennifer even aanspreken met de vraag bij welke kapper zij geweest is, is misschien undoable, maar zie je iemand op straat lopen met dé perfecte pixie cut? Vraag dan naar welke kapper zij gaat. Zo’n kort koppie vraagt namelijk om een specialist op dat gebied…

2. Shy no-more.
Ben je snel verlegen en verstop jij je het liefst achter je lange lokken als je crush voorbij loopt? Misschien is de pixie dan niet zo’n goed idee. Het gordijntje is dan namelijk écht totally gone en je gezicht is altijd compleet in de spotlights. Confidence it is!

3. Ken je gezichtsvorm
Een pixie cut staat het beste bij girls met een ovaalvormig, vierkant en hartvormig gezicht. Heb je een rond gezicht? Kies dan voor een iets langer kapsel, zoals de bob, om je gezicht wat langwerpiger uit te laten komen.

4. Testen maar!
Nog niet echt duidelijk of de haartstijl je nou wel of niet zal staan? Kam je haar naar achter en maak een strakke paardenstaart. Staat dat je goed of denk je: ‘neeeeh’? Laat in het tweede geval de pixie cut dan even voor wat-ie is.

5. Money makes the hair
Superleuk, zo’n korte haarcoupe, maar bedenk wel dat het véél knip- en bijhoudbeurten vergt. Geen money betekent geen haircut. Tenzij jij je ouders lief aankijkt, natuurlijk!