Free your inner spirit animal!

Voel jij je zo vrij als een little bird en bewandel je je eigen pad of leef je juist volgens tight rules?

Quiz it!

 

1. Je bent in de stad en je beste vriendin stuurt je drie keer een berichtje of je nog iets (een limited reep Tony Chocolonely) voor haar wilt meenemen. Je bent zo druk met shoppen, dat je vergeet iets terug te sturen. Wat zeg je tegen haar aan de telefoon?

A. ‘Wuuttt! Hoe kan dit? Ik vergeet nooit te antwoorden! Wat een disaster, ik maak het asap goed met je!’

B. ‘Sorry! Je berichtjes zijn helemaal langs me heengegaan. Kom je vanavond langs om mijn nieuwe aankopen te bekijken?’

C. ‘Ik was zo druk met het leven in het nu en het genieten van het moment dat ik het gewoon helemaal vergat.’

 

2. Als je nu je kamer binnenloopt, wat tref je dan aan?

A. Als je binnenstapt, komt een frisse citroengeur je tegemoet. Alles – bed, bureau, kast – staat recht. Mijn kleding hangt waar het hoort: in de kast. Enne, kruimels? Niet te vinden in mijn room hoor. 

B. Er hangen wat jeans en shirtjes over m'n bureaustoel. Het kan zijn dat je struikelt over een paar schoenen. Onder mijn bed ligt een potje nagellak en aan de muur hangt een poster van mijn favoriete film. Klinkt cosy, right?

C. Allerlei souvenirtjes uit andere landen, kleurrijke kussentjes en fotolijstjes. De vloer is wel zo leeg mogelijk (op een plakkerige vlek kaarsvet na). Ik loop tenslotte altijd op blote voeten.

 

Wat is jouw ideale eerste date?

A. Een diner bij kaarslicht. Op de achtergrond kinkt muziek van je favo singer/songwriter, die niet te hard of te zacht staat. Het restaurant kies je een week van tevoren uit, want jij wilt er zeker van zijn dat ze die ene salade hebben die jij kunt eten zonder te knoeien.

B. Wat drinken in een gezellig cafeetje en door de stad wandelen om elkaar beter te leren kennen. Is het heel leuk, dan pakken jullie nog een filmpje of gaan jullie ergens een hapje eten.

C. Wandelen over het strand, op een picknickkleedje over jullie dromen en ideeën praten en daarna samen naar de zonsondergang staren. 

 

De uitslag:

Meeste A’s

Jij mag jezelf wel iets meer vrijheid gunnen, Miss Monica de Tweede (Friends). Prima dat je eisen aan jezelf stelt, maar die strenge regeltjes voor jezelf maken je ook weleens moe. Let it go girl.

Meeste B’s

Jij bent pretty down to earth, chick. Loopt iets anders dan gepland (dat gerecht dat er toch niet helemaal uit ziet zoals op het plaatje), zie jij dat niet meteen als een ramp. Prima! Je bent gewoon lekker jezelf. 

Meeste C’s

Woah, one spirit animal over here. Het liefst was jij geboren in de seventies. Peace, love and icecream, baby. Maarre, vergeet dat niet iedereen zo’n chille instelling heeft. Je vrienden (of je docenten) willen ook weleens een berichtje van je terug! 😉

 

Fotografie: Anne Menke