Hoe born to lead ben jij? Test je leiderschapskwaliteiten in drie scenario’s

Ben jij ook druk bezig met je toekomst en benieuwd over welke kwaliteiten je beschikt? Met deze Learn-to-lead test kom je veel over jezelf te weten. 

Maar voor je begint, moet je eerst dit even lezen… 

Er is één belangrijk verschil tussen werken voor een multinational en werken voor Defensie. De business challenges. Bij Defensie zijn deze letterlijk van levensbelang.

Hiervoor is het erg belangrijk dat jij een hoogopgeleide scherpe denker bent die in staat is om ook onder hoge druk de juiste beslissingen te nemen. En die in moeilijke situaties de leiding neemt.

Deze hoogopgeleide scherpe denker noemen we Officieren. Met een vwo-, hbo- of wo-achtergrond kom je hiervoor in aanmerking.

En of jij over de kwaliteiten van een officier beschikt, kun je nu zelf online ontdekken met de Learn-to-Lead cases.

In de Learn-to-Lead cases word je met lastige dilemma’s geconfronteerd.

Stel je voor: je bent officier bij Defensie en al weken op missie voor de kust van Somalië. Het is aan jou en je team om:
*…de internationale vaarwegen te beschermen tegen piraterij;
*om een veilige doorgang te garanderen voor de internationale scheepvaart;
*en om voedseltransporten te begeleiden naar missiegebieden.

Je bent op zoek naar een lokaal vissersschip dat nu mogelijk wordt gebruikt voor piraterij. Het zou kunnen dat er gegijzelden aan boord zijn, al is dat niet bevestigd. Je koerst richting het schip en legt contact met de indringers. Op dit moment draaien de rollen om en de piraten stellen jou een ultimatum: het marinefregat moet vertrekken of de gegijzelden wordt iets aangedaan.

Hoe zou jij reageren in deze gevaarlijke situatie? Doe de test en ontdek online al of je klaar bent voor de keuzes waarvoor je straks als officier komt te staan. Test jezelf op Werkenbijdefensie.nl/officier