Waar of niet waar?

Hoe je een happy en healthy leven moet leiden, daar weet jij alles vanaf, toch? Doe hier de test en kijk onderaan of je echt alles goed hebt!

 

1. Light frisdrank is altijd beter dan gewone frisdrank.
Waar/Niet waar

2. Voor een fit en healthy lifestyle moet je van de tussendoortjes afblijven.
Waar/Niet waar

3. Drie maaltijden op een dag is meer dan voldoende.
Waar/Niet waar

4. Een avocado is een vrucht en geen groente.
Waar/Niet waar

5. Suikers zijn slecht!
Waar/Niet waar

6. Super gelukkig met je boyfriend? Dat is goed voor je weerstand.
Waar/Niet waar

7. Voor jou is een half uur bewegen per dag voldoende.
Waar/Niet waar

8. Een patatje op zijn tijd is gezond.

Waar/Niet waar

1 = Niet waar. Frisdrank is niet gezond voor je, maar dat er in light frisdrank geen of weinig calorieën zitten, betekent niet dat dat wel goed is. Onderzoek heeft uitgewezen dat drinkers die aan de diet of zero frisdrank zitten, dezelfde gezondheidsrisico's hebben (onder andere overgewicht) als gewone frisdrankdrinkers. Bummer!

2 = Niet waar. Je lichaam moet je eten verbranden. Om je verbranding opgang te helpen, is het belangrijk om goed te ontbijten, maar dat is niet het enige. Dat brandje moet blijven branden en daarom worden 6 eetmomenten op een dag aangeraden. Burn baby burn! Schuif die hapjes maar deze kant op!

3 = Niet waar, maar dat is voor jou easy peasy nu je bovenstaande hebt gelezen. Toch?

4 = Waar. Veel mensen denken dat die yummie avocado een groente is (en zo wordt het ook gegeten), maar officieel is het een vrucht. 

5 = Niet waar. Natuurlijk moet je niet te veel suikers binnenkrijgen, maar je hebt ze ook gewoon nodig. Wat dacht je van die delicious aardbeien bijvoorbeeld? Slecht voor je? No way! Daar zitten fruitsuikers in. Maar vergis je niet. Je kan overal te veel van krijgen. Dus niet meteen twee bakken aardbeien naar binnen werken ;-).

6 = Waar. Onderzoek heeft uitgewezen dat een goede relatie heel goed werkt tegen ziekte en vermoeidheid. Thanks boyfriend!

7 = Ligt helemaal aan je leeftijd! In principe wordt er gezegd dat je 30 minuten per dag moet bewegen voor een fit body, maar als je nog onder de 18 bent wordt het dubbele aangeraden voor een gezonde leefstijl. 60 minuten dus. En dat gaat dan om vijf dagen in de week (whoop whoop, twee dagen vrij).

8 = Hmm, hier rekenen we allebei de antwoorden goed. Natuurlijk is een patatje niet healthy, maar daarentegen wordt er ook wel gezegd dat het wel goed is voor je mind. En dat klopt ook wel, toch? Je hoeft niet elke dag super bewust bezig te zijn. Even toegeven aan je cravings kan ook heel fijn zijn. 

Foto: J. Ryan Roberts/Studio D