De ultieme friday night snack!

Friday night = Popcorn Night! 🙂

Met deze vrolijke én lekkere regenboog popcorn kan jouw vrijdagavond niet meer stuk!

Wat heb je nodig?
– zakjes suikermais (te koop in de supermarkt)
– eetbare kleurstof (verkrijgbaar in de supermarkt/toko)
– olie
– twee pannen
– oven
– kommetjes
– water
– suiker

 

Hoe maak je het?
1. Verhit een klein laagje olie in de pan en gooi er een klein beetje maïs bij. Als het begint te poffen, weet je dat de olie warm genoeg is. Strooi niet gelijk de hele zak suikermaïs in de pan. De maïs wordt 7 tot 8 keer groter. Verdeel het dus in kleine delen, want de pan zit zo vol.

2. Ondertussen kook je water in een pannetje op een gemiddeld vuur. Doe daar een paar lepels suiker en een klein klontje boter bij. Laat het vijf minuten koken en roer regelmatig door dit mengsel.

3. Neem voor iedere kleurstof die je gaat gebruiken een apart kommetje en verdeel het mengsel wat je net hebt gekookt over de kommetjes. Doe een paar druppels kleurstof in de kommetjes. Verdeel de popcorn over de kommetjes en schudt het goed door elkaar, zodat elke popcorn een kleur krijgt.

4. Verwarm de oven 10 minuten voor op 180 graden. Leg de popcorn op de bakplaat en doe dit 5 minuten in de oven. Leg de stukjes wel uit elkaar, anders plakken ze aan elkaar. Daarna doe je alles in een grote kom en schudt je de popcorn los.

Have fun!