Appelpannenkoeken 2.0!

De traditionele pannenkoek met appel ken je natuurlijk alláng, maar de appelpannenkoek van Popsugar.com is a whole different thing. Je bakt namelijk stukjes appel, in plaats van de pancakes zelf. Minder calorieën, meer yum

 

Benodigheden

3/4 kopje tarwebloem
1/4 kopje havervlokken
1 eetlepel bruine suiker
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel kaneel
1/4 theelepel nootmuskaat
1/2 theelepel zout
1/2 banaan
1 kopje soja- of amandelmelk
1 groot ei
1 theelepel vanille-extract
3 appels, gewassen, geschild en in zes schijven gesneden

 

 

 

Aanwijzingen

  1. Mix het tarwebloem, havervlokken, bruine suiker, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat en zout in een medium kom.
  2. Prak de banaan in een andere, kleine kom. Doe daarna de soja- of amandelmelk, eieren en het vanille-extract erbij en prak tot het goed gemengd is.
  3. Doe de ingrediënten van stap 1 en 2 bij elkaar en mix tot alles goed gemengd is. Het beslag moet aan de dunne kant zijn.
  4. Verwarm een steelpan voor en spray er wat bakspray in.
  5. Doop elke appelschijf in het beslag en doe de schijf in de steelpan. Kook de schijf zo’n één à twee minuten tot er kleine bubbeltjes ontstaan bij het beslag. Zet het gas lager (medium tot laag) en kook de andere kant in één minuut tot er een goudbruine kleur ontstaat.
  6. Leg de al gebakken appelschijven op bakpapier. Verwarm de oven voor op zo’n 90 graden, en schuif de schijven die al gebakken zijn erin. Zo houd je ze warm. Herhaal de vorige stappen voor het bakken van alle schijven van alledrie de appels.
  7. Als je wil, kun je wat fruit, rozijnen, noten of slagroom gebruiken als topping.
     

Enjoy!