Vier het weekend met deze delicious donuts!

En je kunt ze gewoon zelf maken! πŸ˜€Β 

Benodigdheden:
– 2,5 kopje bloem
– 1/3 suiker
– 1 eetlepel bakpoeder
– 1/4 theelepel kaneel
– 1/4 theelepel zout
– 1 kopje melk
– 1 groot ei
– 5 eetlepels ongezouten boter
– 2 theelepels vanille extract
– olie
– 3 repen pure chocola

Stap 1: Voeg de bloem, suiker, bakpoeder, zout en kaneel bij elkaar tot één geheel. Maak dan een rondje vrij in het midden. 

Stap 2: Meng de melk, het ei, boter en vanille extract en giet het in het gat. Kneed het geheel tot een grote deegbol. Wikkel de bol in huishoudfolie en stop ze een uur in de koelkast. Β 

Stap 3:Β Rol het deeg uit tot een hoogte van ongeveer 2 cm. Gebruik een ronde vorm ter grootte van een donut om rondjes uit te drukken. Druk in het midden een klein rondje uit met bijvoorbeeld een appelboor.Β 

Stap 4: Frituur de donuts totdat ze goudbruin kleuren. Haal ze eruit met een grote lepel en leg ze op keukenpapier.Β 

Stap 5: Als de donuts aan het afkoelen zijn, kun je beginnen met het smelten van de chocoladerepen. Als de donuts zijn afgekoeld en het chocola gesmolten is, kun je de donuts in de chocola dopen. Versier ze daarna bijvoorbeeld met gekleurde hagelslag.Β 

Enjoy!Β