Mmmmm…

Heb je zin iets lekkers? Dan is deze Oreo monchou taart  perfect!

Deze taart is lekker met een hoofdletter L. Echt! 

 

Benodigdheden:

– Een springvorm

– 3 rollen Oreo‘s

– 100 gram ongezouten roomboter

– 500 ml slagroom

– Twee kuipjes Mon Chou

– 200 gram suiker

 

En nu aan het werk…

1. Dit is het stomste gedeelte van het maken van deze taart, dus daar beginnen we maar mee: de Oreo‘s verkruimelen voor de bodem. Wat je het beste kunt doen, is de Oreo‘s in een grote kom leggen. Voor de bodem gebruik je iets meer dan een rol. Gebruik een stamper. Oreo‘s zijn op zich makkelijk te verkruimelen, maar met een stamper gaat dit nog beter. Maak de stukjes zo klein mogelijk.  

2. Smelt de boter op laag vuur in de pan. Als de boter helemaal gesmolten is, doe je de Oreo‘s erbij in de pan. Let op: niet te lang! De Oreo‘s moeten niet helemaal gesmolten zijn, maar wel goed aan elkaar blijven plakken door de boter.

3. Bekleed de springvorm met bakpapier. Doe het mengsel erin en druk het goed aan. Zet de vorm dan even in de koelkast tot je ‘m weer nodig hebt.

4. Klop de slagroom nu stijf. Let wel op dat het niet te stijf wordt. Het moet net niet zoals slagroom zijn die je normaal zou maken. 

5. In een andere kom meng je de monchou en de suiker. Je kunt hier het beste even een mixer voor gebruiken. Als het goed gemengd is, doe je ook de slagroom hierbij. Mix het even door elkaar, maar niet te lang want dan wordt de slagroom weer te stijf.

6. En nu mag je weer de Oreo‘s verkruimelen…Niet het leukste, maar het is het waard! Verkruimel de overige Oreo‘s. Let op! Bewaar er een stuk of vijf voor op het einde. 

7. Roer de Oreo‘s dan ook door het mengsel heen.

8. Haal de springvorm weer uit de koelkast. Giet het mengsel over de bodem heen en strijk het glad. Om de taart af te maken haal je vijf Oreo‘s van elkaar af en leg je die op de taart.

9. Zet de taart minimaal twee uur in de koelkast. Het beste is om de taart een dag van te voren te maken zodat ‘ie de volgende dag perfect is.

En klaar is de Oreo Monchou Taart! Enjoy!!