Heb je niets te doen? Maak van appels deze delicious roosjes

Easy, fun en ook nog een tikkeltje gezond: de rozenappeltjes. TIP: ook leuk bij een high-tea.

Boodschappenlijstje:
– appels
– pak appelsap
– 1el suiker
– bladerdeeg

Stap 1: Snijd de appels in dunne plakjes.

Stap 2: Laat de stukjes appel 10 minuten in een pannetje met appelsap en een eetlepel suiker sudderen, zodat de appelstukjes flexibel worden. Lek daarna de appelstukjes uit in een vergiet en laat ze afkoelen.
Stap 3: Snijd de bladerdeeg in dunne reepjes en leg de appelstukjes op de bladerdeeg-reepjes. Zorg dat de stukjes appel elkaar een beetje overlappen.

Stap 4: Rol de appelstukjes tot een roosvormig hapje.

Stap 5: Bak de roosjes nog even kort in de oven tot ze bruin en gaar zijn.

Eet smakelijk!

Fotografie: Vk.com/Ideasdecor