Varkentjes om op te eten…

Eén blik naar de taart en je zwijmelt weg… Yummy! Hij is bijna te mooi om op te eten! Deze taart is van Fiona De Vogel.

Benodigdheden:
– een ronde biscuit met een omvang van ongeveer 20 cm (te koop in de supermarkt)
– 2 x grote reep melk chocola (200 gr)
– slagroom (250 ml)
– vulling voor de taart naar keuze (bijv. een laagje jam/vlaaifruit en een laag banketbakkersroom, slagroom of botercrème.)
– 3 x een five-pack KitKat
– 1 pakje lichtroze marsepein (250 gr)
– taartzaag of groot mes
– sate prikker (voor de oogjes van het varkentje)
– lint
– plat bord of plank om de taart op te zetten

Let's go!

Stap 1: Maak eerst de varkentjes van marsepein. Maak je eigen creatie, zoals je het hebt geleerd op de kleuterschool ;-).

Stap 2: Doe de slagroom in een pan en zet 'm op laag vuur. Blijf roeren tot het nog net niet begint te koken. Breek ondertussen de reep chocola in blokjes. Zet het vuur uit en roer de brokjes chocola door de slagroom. Blijf roeren tot het een gladde massa wordt. Laat het afkoelen en dik worden.

Stap 3: Snij de biscuit van de supermarkt in 2 lagen. (Tip: je kan ook je eigen biscuit maken). Begin met een laag biscuit op de bodem, een laag vulling naar keuze en weer een laag biscuit.

Stap 4: Kijk even hoe het gaat met het chocolademengsel. Dik genoeg? Zo ja, dan kun je de zijkanten van je taart gaan insmeren met het mengsel. Gebruik hiervoor een spatel of de achterkant van een mes.

Stap 5: Breek de KitKats door tweeën en plak ze tegen de chocoladelaag aan op de zijkant. Het zou kunnen dat de KitKats niet goed blijven plakken, leg ze dan een beetje schuin tegen de taart aan. Als ze er allemaal omheen liggen, bind dan een strikje om de taart en zet de KitKats recht.

Stap 6: Giet het chocolademengsel op de taart. Let op! Het mengsel moet dik genoeg zijn (als vla), anders loopt het door de KitKats heen. Leg je varkentjes in het mengsel en zet de taart in de koelkast.

Stap 7: Haal na een uur de taart uit de koelkast en serveer 'm op een mooi bord.

Smullen! Heb jij deze taart al gemaakt? Laat het ons weten.

Fotografie: Fiona de Vogel