Mmmmjammie!

Van taart krijgen wij op de redactie van CG! nooit genoeg! Daarom hebben wij voor jou weer een nieuwe, lekkere variant! 🙂

Deze 'Red Velvet Cake' is easy om te maken én very delicious om op te eten! Check hieronder het recept:

Ingrediënten:
– 250 gram boter
– 600 gram ruwe rietsuiker
– 2 eetlepels rode voedingskleurstof
– 3 eetlepels cacaopoeder van goede kwaliteit
– 375 gram witte bloem
– 250 ml karnemelk
– 1 theelepel vanille-extract
– 1/2 theelepel zout
– 1 theelepel baksoda
– 1 eetlepel azijn
Voor de glazuur:
– 2 pakjes (200 gram) roomkaas
– 350 gram witte chocola
– 250 gram boter

Hoe maak je 'm?

1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet drie bakvormen van 20 cm in en bestrooi ze met bloem.
2. Klop in een grote kom 250 gram boter met suiker romig op. Voeg de eieren één voor één toe en klop ze goed. Meng de kleurstof met de cacao en voeg dit toe.
3. Voeg afwisselend bloem en karnemelk toe. Vervolgens voeg je vanille en zout toe.
4. Meng baksoda met azijn en roer voorzichtig door het beslag. Niet te veel mengen.
5. Verdeel het cakebeslag over de drie bakvormen en bak gedurende 25 minuten in de voorverwamde oven. Daarna even laten afkoelen.
6. Voor het glazuur van witte chocolade en roomkaas: smelt de witte chocolade en laat het daarna lauw worden. Daarna in een grote kom de roomkaas luchtig opkloppen. Geleidelijk de gesmolten chocolade en zachte boter erdoor kloppen tot het geheel de consistentie van slagroom heeft.
7. Tot slot vul je de cake en glaceer je hem, en klaar is kees: een heerlijke red velvet cake om van te smullen!

Succes en eetsmakelijk!