Vanavond om 20.25 is het tvprogramma Zeg Dag Tegen Pesten te zien op Ned 3

Vandaag is het International Safer Internet Day. Wegens deze gelegenheid worden vandaag officieel de resultaten bekend gemaakt van Digibewust.nl. Uit hun onderzoek blijkt namelijk dat twee derde van de Nederlandse kinderen tussen de 12 en 16 jaar een vervelende ervaring op internet heeft gehad.

De resultaten van het onderzoek zijn shocking. 46 procent van de jongeren zijn benaderd door onbekenden. Deze onbekenden deden vooral aan grooming. Say What? Dit zijn volwassenen die zich voordoen als jongeren en contact zoeken in chatrooms en op social media. Ook voeren ze verkooppraatjes en pesten ze jongeren op internet. Dat is niet het enige, 21% is op één of meerdere accounts gehackt, 19% is via social media gepest en 14% van de jongeren zijn online opgelicht.

Vandaag staat helemaal in het teken van pesten, want ook wordt vanavond Zeg Dag Tegen Pesten uitgezonden op Nederland 3. Dit wordt uitgezonden naar aanleiding van het drama van Tim Ribberink en Fleur Bloemen. Lees hier een eerder bericht over het programma. In het televisieprogramma praten presentatoren Arie Boonsma en Tim Hofman met slachtoffers en BN’ers over pesterijen.

Check vanavond Nederland 3 om 20.25!

Kijk hieronder de trailer van Zeg Dag Tegen Pesten.

Heb jij wel eens nare ervaringen op internet meegemaakt?

Fotografie: BNN
Video: YouTube