Speciaal voor Koningsdag!

Aanstaande zaterdag is het Koningsdag!

Dit lekkere toetje past daar perfect bij! Supereasy om te maken en delicious om op te eten! 😉

 

 

 

Wat heb je nodig? (voor 6 personen)

– 2 bakjes frambozen (a 125 gram)
– 1 sinaasappel, uitgeperst
– 1,5 eetlepel kristalsuiker
– 1 bakje blauwe bessen (150 gram)
– 1 bekertje slagroom (125 ml)
– 1 zakje vanillesuiker
– een halve bak volle kwark (a 500 gram)

Hoe maak je het?

1. Breng in een steelpan de frambozen, 2 eetlepels sinaasappelsap en een halve eetlepel kristalsuiker aan de kook. Laat het 2 minuten koken. Neem het van het vuur en laat het 15 minuten afkoelen tot het frambozenmengsel lauw is.

2. Verdeel de blauwe bessen over 6 glazen. Klop de slagroom met 1 eetlepel kristalsuiker en de vanillesuiker stijf. Spatel de slagroom door de kwark.

3. De roomkwark verdeel je over de glazen. Schep de lauwe frambozen erover.

Bon appétit! 😉