Bijna te mooi om op te eten!

Sunday Bake Day

Het is zondag, TOP moment om iets lekkers te bakken!

Dus ren naar de supermarkt en haal de volgende spullen in huis, want deze schapen cupcakes zijn té lekker! 😉

Wat heb je nodig? (voor 12 cupcakes)

Cupcakes:
– 125 gram roomboter op kamertemperatuur
– 125 gram kristal suiker
– 125 gram zelfrijzend bakmeel
– 2 eetlepels melk op kamertemperatuur
– 2 eieren op kamertemperatuur
– 2 theelepels vanille extract
Topping:
– 450 gram roomkaas op kamertemperatuur
– 225 gram roomboter op kamertemperatuur
– 125 gram poedersuiker
– 1,5 theelepel vanille extract
Verder:
– mini marshmallows
– fondant
– kleurstofjes

Hoe maak je het?
1. Maak het basisrecept cupcakes en voeg als laatste de vanille toe. Laat de cupcakes na het bakken goed afkoelen op een rekje.
2. Voor het maken van de topping, mix je de cream cheese, boter en vanille met een mixer tot een luchtige crème. Voeg beetje voor beetje de poedersuiker toe en mix het nog even rustig door.
3. Met stukjes fondant maak je de hoofdjes van de schaapjes. Met fondant tools (of andere spulletjes die je in je keuken vindt) maak je de oogjes en neusgaatjes van het schaap.
4. Met zwarte kleurstof kun je de oogjes van het schaap maken. Gebruik hiervoor een klein kwastje.
5. Sorteer de mini marshmallows op kleur. Je kunt ervoor kiezen om witte of gekleurde schaapjes te maken. Strijk een beetje van de topping op de cupcake zodat het 'hoofdje' en de marshmallows op de topping vastplakken.

Ennnn… KLAAR! Veel plezier met maken!