Dance4life organiseerde vorige week donderdag, op Wereld Aids Dag, een te gek event in de Heineken Music Hall: schools4life. Nikkie Plessen, Jan Kooijman, Barry Paf, duizenden scholieren, Doutzen: ze waren er allemaal (een beetje) bij!

Het event was de afsluiter van het scholenproject, waarvoor meer dan 15.000 leerlingen van ongeveer dertig middelbare scholen hebben zich de afgelopen ingezet met te gekke acties, om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de hiv-preventieprogramma’s van Stop Aids Now!

De duizenden scholieren die zich in de HMH verzamelt hadden, hebben in de afgelopen maanden 175.398 euro ingezameld. WOW!

Jan Kooijman, die ambassadeur is voor dance4life: “Het is heel leuk om te zien hoe creatief de scholieren de acties invulden. Geen enkele actie was te gek om aandacht te vragen voor de wereldwijde aidsproblematiek en zo geld in te zamelen. Van dansmarathons, rommelmarkten en bekogelen van docenten met slagroomsoesjes tot zelfs gesponsord overnachten in een gevangeniscel of slapen in de kou in een kartonnen doos!”

Tijdens het event gaven DJ’s Fedde le Grand, Sunnery James & Ryan Marciano, Don Diablo, The Partysquad en Erik Arbores te gekke optredens weg. Naast deze DJ’s waren er ook acts van The Opposites en dansers van So You Think You Can Dance.

De presentatie was in handen van dance4life ambassadeurs Nikkie Plessen en Barry Paf. Jan Kooijman, ook ambassadeur, liet ook zijn gezicht nog even zien.

Ook Doutzen was er een beetje bij, met haar werd even geskypt, daar konden jullie hier het filmpje al van zien!

“Ik baal echt enorm dat ik er niet live bij kan zijn! Gelukkig kan ik alle jongeren via deze weg wel vertellen dat ik zo blij ben dat ze zoveel geld hebben ingezameld, ik ben zo trots! dance4life kan daar heel veel goede dingen mee doen en dat is nog steeds heel hard nodig.”

Foto’s: Rutger Geerling