#NoFilter

En het nieuwste woord uit de Oxford Dictionaries is *tromgeroffel*… SELFIE! Om dat te vieren, hebben wij de vijf beste tips voor jouw eigen selfies, waar je zélf jaloers op zou worden! Geen filter, Photoshop of kader voor nodig, we promiss. Do it like Selena…

1. Check jezelf!
Heb je weleens zo’n foto waarvan je denkt: wát gebeurde er toen met mijn haar en wat deed mijn eyeliner daar!? Nou, met selfies is dat niet nodig. Zolang je eerst even een snelle check in de spiegel doet.

2. All of the lights
Kijk altijd waar het beste licht is als je een foto maakt. Slecht licht leidt af en is niet heel erg charming voor je pretty face. Niet te licht, niet te donker, dus!

3. Check de achtergrond
Superleuk, die badkamerselfie. Hoppa, op Instagram met die foto. Totdat je nog een keer goed kijkt en erachter komt dat je doosje tampons de achtergrond domineert. Aw-kward! Maarja – the damage is al done. Check daarom áltijd je achtergrond voordat je een selfie maakt. Just to be sure. O, en de wc-pot is ook een no-go.

4. Klik, klik, klik. Klik.
Hoe meer foto’s je maakt, des te groter de kans dat jouw perfecte selfie tussen de shoot zit! Wees niet bang om te klikken en te klikken en te klikken. En te klikken. Ze staan toch op jouw privé-eigendom (mobiel), dus niemand kan zeggen dat je een obsessie voor jezelf hebt. Wat je echt niet hebt! 

5. Have some fun!
Wees niet shy als het om selfies gaat. Tyra Banks is het ook niet en ze moedigde haar 'leerlingen'  maar al te vaak aan om gekke bekken te trekken tijdens ANTM, toch? Strike a pose, wees zelfverzekerd en let yourself free. Als daar niet een topper van een selfie uitrolt…