mét mooie roos!

Ben jij binnekort jarig en wil je een taart maken om al jouw besties te trakteren?

Maak dan deze supermooie slagroomtaart! Check het recept hieronder.

 

 

 

Wat heb je nodig?
– 1 vanillestokje
– 250 gram boter
– 250 gram witte basterdsuiker + 2 eetlepels
– 5 eieren
– 250 gram zelfrijzend bakmeel
– 1 eetlepel amandelschaafsel
– 1/3 pakje cupcake marsepein (300 gram)
– 1 potje volfruit kersen 
– 1 beker slagroom (250 ml)

Hoe maak je de taart?

1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bodem van een bakvorm (doorsnede 22 cm) met bakpapier en vet hem in.

2. Snijd het vanillestokje in de lengte open. Schraapt met een mespunt de vanille eruit. Klop de boter met 250 gram basterdsuiker in 10 minuten luchtig. Voeg de vanille toe. Klop daarna 1 voor 1 de eieren erdoor. Spatel het bakmeel erdoor. Doe dit in de bakvorm. Bak de taart in de midden van de oven in ongeveer 45 minuten gaar. Laat hem daarna 4 uur afkoelen.

3. Maak een roos van marsepein. Kneed een peervormig rozenknopje van 1,5 cm lang en een rolletje van 1 cm dik en 10 cm lang. Snijd dit in 10 stukjes en duw de stukjes plat tot een bloemblaadje. Vouw ze om het rozenknopje.

4. Snijd de afgekoelde cake horizontaal in 3 gelijke plakken. Bestrijk de eerste laag met jam en leg de tweede laag erop. Bestrijk deze ook weer met jam en dan leg je de laatste laag erop.

5. Klop de slagroom stijf met 2 eetlepels basterdsuiker. Bestrijk hier de cake rondom en bovenop mee. Strooi daarna het amandelschaafsel over de taart en als laatste plaats je de roos op het midden van de taart.

Mmmmmm lekker! Enjoy