Van Twittervolgers tot friends in real life.

Josca Nefkens, schrijfster van het boek 1Dreams, is een groot social project voor One Direction fans gestart. Samen met Nashara Slooves, die het project heeft verzonnen, willen ze alle Europese 1D-fans met elkaar verbinden.

Om met het project mee te doen, moet je de Facebookpagina van het project liken. Vervolgens word je als vriend toegevoegd aan het 1DSocial Project vriendenaccount. Je krijgt dan een berichtje met welke Directioner je gelinkt bent. Via Facebook kun je contact met diegene houden. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je je adres uitwisselt en elkaar een cadeautje stuurt, zoals een tekening, een armbandje of een brief.

De fan waarmee je gelinkt wordt, kan uit Nederland komen, maar ook uit andere Europese landen. Zijn jullie geen match? Geen probleem, elke maand word je opnieuw gelinkt.

Inmiddels zijn er al veel online gesprekken en maken fans afspraakjes. Het doel is namelijk om te laten zien dat boyband One Direction voor samenhorigheid staat en nieuwe friendships doet ontstaan.

In CG! 112 vertelde Josca over haar boek met tekeningen van de 1D-leden. Inmiddels is de tweede druk verschenen, de eerst druk was namelijk in twee maanden al uitverkocht.

Ben jij ook in for some new 1D-friends? Check de Facebookpagina van 1DSocial Project.

Fotografie: privébezit Josca Nefkens