CG!’s stagiaire Desiree spaart voor nieuwe boots!

Ken je dat? Dat je al máánden je zinnen hebt gezet op de dure laarzen of die scooter, maar dat het sparen niet echt wil lukken? CG!’s Desiree besloot het dit keer écht slim aan te pakken en maakte een spaarplan via B.O.E.G.
Het overkomt mij vaak dat ik eindelijk wat euro’s in dat spaarpotje heb gemikt voor iets moois en dan een shirtje zie dat ik écht niet kan laten liggen… Dat moet anders!

Ik besluit dat ik ga leren sparen. De aanleiding: te-mooi-en-ik-moet-ze-hebben laarzen! Het prijskaartje.. €99,- Ai! Maar: het is me gelukt! Dat klinkt nu alsof ik dat heel stoer zelf gefixt heb, maar daar heb ik wat hulp bij gehad.

Sinds kort bestaat er een ultrahandige website: B.O.E.G., wat dan weer staat voor Baas Over Eigen Geld.

Dan komt spaarhero B.O.E.G. kijken. Via deze site maak ik m’n spaarplan. Hop gegevens invullen, inloggen en gaan. Via Boegplan kan ik alles stap voor stap op een rijtje zetten. Gewoon even alles invullen, supereasy!

De eerste stap: wat wordt je doel? Waar wil je voor sparen en hoeveel moet je bij elkaar sprokkelen? Bij mijn te mooie boots is dat simpel, de prijs van de laarzen. Als je van plan bent een scooter te kopen, denk dan ook aan alle extra kosten. Een goed slot, helm, benzine, er komt vaak meer bij kijken dan je denkt!

Wonder boven wonder had ik toen ik begon met B.O.E.G. in augustus, al €30,- gespaard. Nog ‘maar’ €69,- te gaan. Ik wil mijn laarzen deze herfst/winter nog aan, dus eind oktober moest mijn doel bereikt zijn.

Stap twee & drie zijn het invullen van je uitgaven en je inkomsten. Wat geeft je iedere maand uit en hoeveel krijg je elke maand binnen?


Tot slot je laatste stap om je plan te maken. Of nouja, voordat B.O.E.G. je plan maakt. Je rekening & saldo invullen en tadaaa: daar was mijn spaarplan!

Ik begon met sparen in augustus en had toen nog €69,- nodig. Ik kon elke maand €40,- wegleggen, dat ik twee maanden nodig had om mijn laarzen te kunnen kopen. Dat betekent dat ik mijn laarzen aan het eind van de maand al in mijn nieuwe boots kan lopen! Yeah!

Blair Waldorf: Whoever said money doesn’t buy happiness, didn’t know where to shop.