Maak een filmpje en steun Wereldmeisjesdag!

Internationale kinderrechtenorganisatie Plan wil graag dat de Verenigde Naties (de wereldregering) 22 september uitroept tot Wereldmeisjesdag. Op die dag willen we dat de hele wereld denkt aan meisjes die niet zoveel kansen krijgen als jij.

Het is bijna gelukt! Plan heeft een land (Canada) gevonden dat het voorstel in oktober indient op de vergadering van de Verenigde Naties. Nu alleen de steun van Nederland nog!

Help jij ons mee om minister-president Rutte te overtuigen om het voorstel voor Wereldmeisjesdag te steunen?

Waarom is de steun van Nederland zo belangrijk? Heel simpel. Niet alle meisjes krijgen dezelfde kansen en hebben dezelfde rechten als wij.

Doe mee!
Maak een filmpje waarin jij minister-president Mark Rutte oproept om het voorstel van Plan te steunen om 22 september uit te roepen tot Wereldmeisjesdag! En maak kans op een indrukwekkende reis met Plan naar Bangladesh!

Bekijk hier waar je filmpje aan moet voldoen en lees de rest van de actievoorwaarden.

Wie is Plan?
Plan komt op voor de miljoenen meisjes in ontwikkelingslanden die ongezien, onderschat en ondergewaardeerd steeds verder op achterstand raken. Plan beschermt meisjes. Plan doet er alles aan om hun onderdrukking te stoppen, zorgt ervoor dat ze officieel bestaan met een geboortebewijs, vangt meisjes op en organiseert medische zorg en een veilig onderdak. Want Plan gelooft in de kracht van meisjes. Als zij de kans krijgen zich te ontwikkelen en hun rechten te claimen, zijn zij de motor van vooruitgang.