Met room en karamel!

Een stroopwafel is typisch Nederlands. We love them. En we love taart. Wat nou als je deze twee combineert? Dat wordt smullen! 😉

Ingrediënten?
– 35 gram bloem
– 3 eieren
– 350 ml volle melk
– 65 gram suiker
– 16 ministroopwafels
– 6 stroopwafels
– 40 gram boter
– 500 ml slagroom
– 2 zakjes vanillesuiker
– een halve fles karamelsaus

Wat heb je nodig aan overige spullen?
– bakpapier
– keukenmachine
– springvorm met doorsnede van 24 cm
– spuitzak met stervormig mondje

Hoe maak je de taart?
1. Klop de bloem met de eidooiers in een grote kom. De eiwitten worden niet gebruikt. Breng in een steelpan de melk aan de kook. Schenk al roerend beetje bij beetje bij het eimengsel.
2. Giet het mengsel in de steelpan en breng al roerend aan de kook. Laat 3 minuten op laag vuur doorkoken. Voeg de suiker toe en roer tot dit is opgelost. Giet het mengsel (banketbakkersroom) in een lage schaal en laat het afkoelen.
3. Bekleed ondertussen de bodem van de springvorm met bakpapier. Snijd 1/4 van de onderkant van de ministroopwafels en houd dat apart. Zet de ministroopwafels met de snijkant naar onderen rechtop tegen de rand van de springvorm.
4. Verkruimel in de keukenmachine de overgebleven stukjes ministroopwafel en de grofgesneden stroopwafels. Smelt de boter in een steelpan en meng het door de koekkruimels. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ongeveer 20 minuten in de koelkast om het te laten opstijven.
5. Verdeel 5 eetlepels banketbakkersroom over de taartbodem en zet het terug in de koelkast.
6. Klop ondertussen in een kom de slagroom stijf met de vanillesuiker. Vul de spuitzak met de helft van de slagroom en leg het in de koelkast.
7. Spatel de rest van de slagroom door de rest van de banketbakkersroom. Schep in de taartvorm en verdeel het gelijkmatig. Verdeel de karamelsaus over de bovenkant van de taart. Spuit voor het serveren met de spuitzak toefjes slagroom langs de rand van de taart.

Klaar! Enjoy!