Dit moet je weten!

We moeten eraan geloven, de summer vacay is officieel voorbij. Scholen zijn alweer een week begonnen, of gaan aankomende week beginnen. Bummer! 

Maar, een nieuw jaar betekent misschien wel een nieuwe studie. Ga jij aan een nieuwe opleiding beginnen? Dan staat er heel wat exciting stuff op je te wachten. Nieuwe mensen, misschien wel een stad die je nog niet kent, en je hebt ineens de keuze uit allemaal studentenverenigingen. Wait, what?

Een studentenvereniging is voor sommigen the best part aan het studeren. Aan het begin van het schooljaar struikel je over de aanbiedingen om lid te worden. Bij de meeste studentenverenigingen betaal je een jaarlijks bedrag om lid te zijn. Dit bedrag verschilt per vereniging of dispuut, maar ligt meestal tussen de €30 en €150.

Als je eenmaal lid bent, gaat er een soort secret world voor je open. Je krijgt toegang tot extra leerstof, oude tentamens, studiereisjes en leuke feesten. Alle uitjes en activiteiten doe je samen met de andere leden, dus je ontmoet binnen no-time tons of nieuwe mensen. Fun! En ideaal als je gaat studeren in een nieuwe stad.

Toch is een studentenvereniging niet altijd even leuk. Veel verenigingen of disputen willen dat je meedoet aan hun ontgroening. Vaak is dit zelfs de voorwaarde om lid te worden. Een must bij bijna alle ontgroeningen is alcohol. Drinkspelletjes of wedstrijden wie het meest kan drinken zijn classic. Niet cool, toch?

Maar geen paniek, ontgroeningen zijn niet altijd horror. Bij steeds meer verenigingen kom je er met een fun activity vanaf, zoals een dag over straat gaan in een onesie of een weekendje old school kamperen. Wel is het belangrijk om the alcohol part in je achterhoofd te houden.

Kom je tijdens het lid worden dingen tegen waar je je niet goed bij voelt? Haak dan af. Doe nooit dingen tegen je zin in, jij bent al awesome van jezelf, en dat hoef je niet te bewijzen door twee flessen wodka achterover te slaan.

Twijfel je om je aan te sluiten bij een vereniging? Check dan eerst wat de voorwaarden zijn. Vraag naar de activiteiten en de ontgroeningen. Ook kun je leden vragen wat hun ervaringen zijn. Als goed voorbereide lady kom je niet zo snel voor een nare verrassing te staan ;-).

Heb jij ervaringen met studentenverenigingen? Laat het weten in de reacties!