Havermout én cranberries!

Ben jij een échte appeltaart fan?

Zo maak jij jouw favo snack lekker én healthy! 🙂

 

 

 

 

 

Wat heb je nodig?

– 125 gram volkorenbloem
– 60 gram havermout
– 100 ml kokosolie + 2 theelepels kokosolie om in te vetten
– 175 gram honing
– 1 ei
– 2 eetlepels gemalen kaneel
– 1 theelepel zout
– 50 gram gedroogde cranberry's
– 200 gram appel (goudreinetten)
– 300 gram appels (jonagold)

Hoe maak je het?

1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe de bloem, havermout, olie, 125 gram honing, het ei, één eetlepel kaneel en het zout in een kom. Mix dit in 3 minuten tot gelijkmatig deeg.

2. Vet de taartbodem in met de 2 theelepels kokosolie. Verdeel het deeg over de taartbodem zodat er een bodem met een opstaande rand ontstaat van een halve centimeter dik. 

3. Verdeel de carnberry's. Schil de appels, snij deze in kwartjes en verwijder de klokhuizen. Snijd de parten in stukjes en doe deze in een kom. Meng de rest van de honing en de rest van de kaneel erdoor en schep de appels in de taartvorm.

4. Bak de taart in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar in de oven. Laat hem daarna even afkoelen.

Eet smakelijk! 🙂