Happy Halloween, you guys! Mooi moment om een lijstje op je te gooien met dingen die je na het lezen, meteen weer wil un-lezen. Deze 4 tekenen bewijzen namelijk dat jouw huis hartstikke haunted is.

1. Elektronische apparaten lijken een eigen leven te leiden.

De lichten flikkeren of gaan spontaan aan of juist uit, de radio of tv springen ineens op volumestand 100 of de ketel gaat ineens fluiten… Scary AF shiz, maar volgens experts valt het allemaal wel mee. Geesten staan erom bekend contact met ons te zoeken via electronica. Het is gewoon hun manier van ‘hoi’ zeggen. En ons te laten janken als een stel pasgeboren baby’s.

2. De temperatuur verandert plotseling.

Niet alsof je ouders de verwarming in jouw proudly gekweekte broeikas weer eens lager hebben gezet, maar alsof de Polar Express ineens voorbij komt razen. Voor je ‘t weet staan je arm- en nekharen overeind en voel je chills all over. De oorzaak? De spirit die zojuist de kamer in is gewandeld. K. Cool.

3. Je pets zijn in PURE PANIEK.

Ze blaffen of blazen naar lucht, of kijken ineens in de rondte… Alsof er iemand langsloopt. Zou zomaar kunnen. Er wordt namelijk gezegd dat honden en katten gevoeliger zijn voor ~het paranormale~ en jouw onzichtbare bezoeker dus kunnen zien. Not creepy at all

4. Je spullen verdwijnen in huis.

Het kan van alles zijn; van sieraden tot sokken of de afstandsbediening. Zo had je ze nog, en zo lijken ze als sneeuw voor de zon te zijn verdwenen – om ze later weer op de meest random plek terug te vinden. Hoe dan? Je raadt het al: spoken. Ze gaan er vandoor met alledaagse spulletjes, die niet perse waardevol zijn, maar je wel nodig hebt en dus meteen mist. Het is hun manier om je aandacht te krijgen. Of je te plagen. Lachen.

What to do?

Komen bovenstaande vier signs jou iets te bekend voor? No worries, door middel van deze tricks kun je unwanted guests vriendelijk verzoeken weg te gaan:

– Zit je middenin een van bovenstaande scenario’s? Zeg dan hardop: ‘Ik vind het eng, je maakt me bang, wil je alsjeblieft weggaan?’
– Heb je het gevoel dat er in een of meerdere kamers in huis (negatieve) energieën hangen? Dan is smudging een idee. Dit is een eeuwenoud ritueel waarbij je salie brandt en ruimtes reinigt. (Lees voordat je dit doet goed hoe het aansteken – en vooral uitmaken – van de salie werkt.)
– Besprenkel elke kamer in huis met wijwater.

Lees ook: 10x de leukste celeb Halloween kostuums van 2018

Fotografie: Instagram