De one and only CG! agenda!

Je hebt de fabulous CosmoGIRL! agenda natuurlijk allang gezien. Maar hoe gaat dat eigenlijk in z’n werk, zo’n agenda maken? Neem een kijkje achter de schermen!

Stationery Team art director Sara en CG!’s freelance vormgever Kristel brainstormen samen over het ontwerp van de agenda. Eerst worden alle fashion trends voor het komende jaar verzameld. Wat is hip in agenda-land? Hoe gaat de agenda eruit zien? Overal ter wereld wordt inspiratie opgedaan, van Amsterdam tot Parijs en zelfs Hong Kong!

De volgende stap is het combineren van de trends met het artwork. Het ontwerp dat hieruit komt moet fashionable, functioneel en natuurlijk helemaal CG! zijn. Stationery Team geeft advies en denkt mee over de materialen en bijzondere technieken die gebruikt kunnen worden voor de agenda. Een bijzondere omslag, het elastiek en een vakje voor je geodriehoek bijvoorbeeld.

Marloes, de product manager agenda’s, bedenkt in overleg met de vormgevers en CG! welk materiaal het beste bij de agenda past. Een stofje of een printje? Met alle ideeën gaan ze naar de producent. Die maakt vervolgens een of meer proef-agenda’s totdat iedereen tevreden is over de kwaliteit, uitstraling en de prijs.

Tussendoor wordt er meerdere keren bij jongerenpanels gecheckt hoe zij het ontwerp en de proef-agenda’s er uit vinden zien. Spreekt het ontwerp ze aan? Zijn de kleuren mooi? Is het formaat fijn voor in je tas? Wil jij je ook aanmelden voor dit jongerenpanel en je mening geven over agenda’s? Check iloveschoolstuff.nl

Als de buitenkant van de agenda is goedgekeurd, gaat CG!’s Kristel aan de slag met het binnenwerk. Denk aan de weekpagina’s, notitiepagina’s, kalenders, quizzen, checklists en persoonlijke gegevens. Allemaal in dezelfde stijl natuurlijk. Als het binnenwerk compleet en goedgekeurd is, wordt het voor een laatste keer gecheckt door de creatief DTP-er Karin en dan uiteindelijk gedrukt. Ruim een half jaar later ligt hij in de winkels en kun jij hem meenemen naar school!

Koop hier de CG! agenda met drie euro korting!