Photoshop zorgt al tijden voor discussies; celebs op covers worden aan alle kanten verbouwd en mooi gemaakt.. Een Amerikaanse tiener wil dit nu stoppen!

Een Amerikaanse scholiere schreef een brief aan de hoofdredacteur van een tienermagazine in Amerika. Ze vind dat de gephotoshopte pagina’s in magazines zorgen voor een te laag zelfbeeld onder haar leeftijdsgenoten.

Ze startte een online petitie om te zorgen dat er meer ‘echte’ foto’s in de bladen verschijnen. Julie Bluhm, het meisje dat de actie startte, zegt dat ze in bladen die ze leest, zichzelf wil herkennen in de meisjes op de foto’s.

“De mooie meisjes zijn fake. Ze zijn bijna altijd zodanig bewerkt dat het lijkt alsof ze een perfecte huid en een perfect lichaam hebben. In het echte leven zien ze er waarschijnlijk helemaal anders uit.”

De discussie over Photoshop bestaat al jaren. Er zijn al verschillende bladen geweest die er iets mee gedaan hebben en celebs die zichzelf zonder Photoshop op de cover lieten zetten. Hieronder zie je bijvoorbeeld Jessica Simpson, the real deal, op de cover van Marie Claire.

De petitie die het meisje startte werd inmiddels al meer dan 12.000 keer getekend!

Wat vind jij van de gephotoshopte celebs in magazines?