Met dit weertje geen kleffe pizza, maar lekker BBQ-en!

Pasgemaaid gras, de zee, je favo parfum: allemaal erg lekker, maar niets ruikt zo lekker zomers als de geur van BBQ. Geen idee wat je er op moet gooien? CG! komt met drie supersimpele tips: 

 

* Easy spiesjes

Met spiesjes kun je eeeeeeeindeloos variëren. Maak bijvoorbeeld spiesjes van stukjes kipfilet, paprika en champignons. Of van stukjes zalm, rode ui en ananas. Of maak een vegetarische door groentes als aubergine, broccoli en tomaat aan een stokje te rijgen. Leg deze stokjes op de bbq en draai ze telkens een halve slag door het uiteinde van het stokje te pakken.

 

* Frisse salade

Snij een komkommer, cherrytomaatjes (een bakje) en mozzarella (een bol) aan stukjes. Gooi dit in een grote schaal en giet er een beetje citroensap over. Maak het af met een beetje zout en peper. Variatietips: avocado, rucola, uitgebakken spekjes.

 

* Toetje:

Wikkel een banaan in aluminiumfolie en leg deze even op de bbq. Extra zoet? Maak een inkeping in de banaan en giet er honing in. Lekker met een bolletje ijs! 

 

Beeld: Weheartit 

Ga jij vandaag ook BBQ-en?Plaats je reactie hieronder. Nog niet ingelogd? Dat kan hier