Avondje bankhangen? Zet je tv dan op Net5. Daar wordt ‘De Vierling’ uitgezonden!

Tijdens de serie wordt de enige eeneiige vierling van Nederland gevolgd.

Bo, Esmé, Lisa en Tessa gaan gezellig met z’n viertjes in een huis wonen. In de eerste aflevering tekenen ze het huurcontract, maar ze lopen gelijk tegen het eerste probleem aan: er zijn te weinig kamers beschikbaar!

Benieuwd hoe ze dit gaan oplossen en wat de 19-jarige meiden verder nog allemaal te wachten staat? Check dan vanaf vanavond om 19.55 uur Net5!

Bekijk hier de trailer:

Wij hebben Bo, Esmé, Lisa en Tessa gesproken! Lees hier het uitgebreide interview met de meiden:

Wat is het meest irritante dat jullie hebben meegemaakt, doordat jullie een eeneiige vierling zijn??

Bo:? “Dat mensen je aanspreken op straat.” ?
Tessa: ?”Dat mensen ervan uitgaan dat je met z’n vieren één persoon bent. Veel mensen denken dat we alle vier hetzelfde doen en hetzelfde leuk vinden.”

Welke zin kunnen jullie echt niet meer aanhoren?
?
Bo: “Zijn jullie ook allemaal op dezelfde dag jarig?”?
Tessa: ?”Is het echt leuk om een vierling te zijn?”
Esmé: “Vallen jullie op de zelfde mannen?”
Lisa: “Zijn je zusjes even oud?”
?
Hebben jullie er wel eens gebruik van gemaakt?
?
Lisa: “Nee, dat hebben we nooit gedaan. Want we worden vaak al als één en dezelfde persoon behandeld. Dit willen we juist vermijden, dus het zou stom zijn als we er gebruik van zouden maken. We willen ons bewijzen als individu.”
?
Beschrijf jezelf in vijf woorden.
?
Bo: “Eigenwijs, zorgzaam, perfectionistisch, recht door zee, dromerig.” ?
Tessa: “Spontaan, vrolijk, eigenwijs, eerlijk, zorgzaam en een doorzetter.”
Esmé: “Spontaan, sociaal, pittig, gevoelig, zorgzaam.”
Lisa: “Spontaan, sociaal, koppig , eigen mening, doorzetter.”?

Op welke manier verschillen jullie het meest van elkaar?
?
Esmé: “Qua karakter verschillen we heel erg veel.”
?
Hoe kan de buitenwereld jullie het beste uit elkaar houden?
?
Bo: “Ze kunnen mij herkennen aan een deukje in mijn wang (van de waterpokken).” ?
Tessa: “Ze kunnen mij herkennen aan mijn lach: ik lach altijd heel veel.”
Esmé: “Ik heb twee moedervlekken op mijn wang.”
Lisa: “Doordat mijn zusjes allemaal kenmerken hebben, blijf ik altijd over dus dan weten mensen dat ik Lisa ben.”
?
Waarom gaan jullie met zijn vieren samenwonen?
?
Bo: “Omdat we als zussen willen ontdekken hoe het is om in één huis te leven – zonder ouders. Ook wil ik er achter komen hoe goed onze band is als zussen.”?
Tessa: “We willen als zussen kijken of we het kunnen redden met z’n vieren in één huis. En dan bedoel ik het koken, schoonmaken, budgetteren en de was doen. Verder hebben we altijd veel lol samen en we zijn benieuwd of we dat dan nog steeds hebben.”
Esmé: “We kunnen als zussen goed met elkaar opschieten, en we wilden allemaal op onszelf wonen met elkaar. Zo kunnen we er samen achter komen of we het aan kunnen. We moeten het huishouden gaan verdelen. We moeten ons redden met het geld wat we per maand kunnen besteden en nog een belangrijke vraag: is onze band sterk genoeg? Tot nu toe gaat het allemaal prima en is het heel gezellig thuis.”
Lisa: “Omdat we heel goed met elkaar kunnen opschieten en persoonlijk vind ik het verschrikkelijk om alleen te zijn. Als ik kan samenwonen met mijn zussen, vind ik dat superleuk en gezellig.” ?

Wat vinden jullie het leukst aan op jezelf wonen?
?
Bo: “Het leukste vind ik dat er geen ouders zijn die regels opstellen. En de verantwoordelijkheid vind ik ook leuk: hoe ontvang je gasten en hoe zorg je voor een netjes huis?” ?
Tessa: “Het leukste vind ik dat er geen ouders zijn die elk moment kunnen zeggen dat je je kamer op moet ruimen, of andere klusjes aan kunnen wijzen. We zijn van onszelf al heel netjes en we ruimen altijd op, maar we willen zelf kunnen beslissen wanneer we dit doen. Ook vind ik het grappig om te zien dat we alle vier de normen en waarden toepassen die we van onze ouders hebben meegekregen nu we op onszelf wonen.”
Esmé: “Ik vind de vrijheid erg fijn.”

Tegen welke problemen zijn jullie tot nu toe aangelopen?
?
Bo: “Alle vier zijn we als de dood voor spinnen. Helaas komen deze vaak voor in ons huis: bijna elke dag wel één. We hebben vaak een discussie over de vraag wie de spin weg moet halen.”

Hoe vaak hebben jullie ruzie?
?
Bo: “We hebben gelukkig niet meer elke dag ruzie. Sinds we samenwonen, worden de ruzies minder. Ik denk nu gemiddeld nog 4 keer per week.” ?
Tessa: “We hebben niet echt ruzie, maar we kibbelen wel veel.”
Esmé: “We hebben vaak ruzie om kleding. Elke dag is er wel een discussie.”
Lisa: “We hebben wel eens ruzie maar niet echt vaak: het zijn meer discussies.”
?
Waar gaan de meeste ruzies over?
?
Tessa: “De meeste ruzies gaan over kleding, dat zijn niet echt ruzies vind ik. Maar vaak drijven we onze zin door als we geen kleding van elkaar mogen lenen. Dat botst.”
Esmé: “Over kleding, we hebben dezelfde maat en stijl van kleding.”

Hebben jullie dezelfde vriendinnen of juist helemaal niet?
?
Bo: “We hebben één vaste vriendengroep, maar daarnaast hebben we allemaal aparte vriendinnen van school.” ?
Tessa: “In onze woonplaats – Hardenberg – hebben we dezelfde vriendengroep. Dat is altijd heel gezellig, maar in de woonplaats waar mijn vriend woont heb ik vriendinnen die mijn zusjes niet goed kennen. Dat vind ik wel fijn, want zo kan ik soms wat zonder mijn zussen doen. Dan kan ik bijvoorbeeld eens uitgaan zonder mijn zusjes en dan word ik tenminste niet de hele avond aangestaard. Als we met z’n vieren zijn gebeurd dit namelijk wel.”
Esmé: “We hebben dezelfde vriendinnen. Maar op school hebben we wel andere vriendinnen omdat we allemaal in een andere klas zitten.”
Lisa: “Ja, we hebben veel dezelfde vriendinnen. Maar dat komt ook omdat het met iedereen klikt.”
?
Omschrijven jullie jezelf ook als goede vriendinnen of zijn jullie echt alleen zussen?
?
?Tessa: “We zijn echt zussen van elkaar maar ook wel vriendinnen. Want we hebben veel lol samen en we kunnen echt niet zonder elkaar.”
?
Ben je wel eens bang geweest dat je vriendje één van je zussen voor jou aan ziet??

Bo: “Ik ben daar nooit bang voor geweest. Maar het is ons wel eens overkomen. Dit antwoord kan Tessa beter geven haha!” ?
Tessa: “Ik ben daar nooit bang voor geweest. Maar mijn vriend heeft wel is foutjes gemaakt. Maar dat vond ik alleen maar grappig en helemaal niet erg. Ik kon er altijd erg om lachen.”
Esmé: “Nee nooit. Hij kent mij daar te goed voor.”
Lisa: “Nee daar ben ik nooit bang voor geweest. Want mijn vriend had het vanaf het begin al goed. Hij heeft ons eigenlijk nog nooit door elkaar gehaald.”

Wat vinden jullie het leukst aan het feit dat jullie je eigen docusoap hebben?

??
Tessa: “Het leukste is dat niemand ons na kan doen met deze docusoap. We zijn de enige eeneiige vierling in Nederland. En ik vind het een super leuke en mooie ervaring die ik samen met mijn zussen mee maak.”
?
Wat hopen jullie hiermee te bereiken?
?
Bo: “Wij hopen hiermee dat mensen hun vooroordeel intrekken. Vaak worden we gezien als arrogante, verwende meiden. Maar dat zijn we totaal niet. En daarnaast hoop ik dat we succes krijgen in de modewereld.”
?Esmé: “Dat mensen ons zien als leuke normale jonge meiden die vol in het leven staan met elkaar en zonder elkaar. Het liefst wil ik hierna iets opstarten met mijn zussen. Bijvoorbeeld een kledinglijn of een kinderprogramma op tv. We houden allemaal heel erg van mode , maar ook van kinderen.”
Lisa: “Wij hopen te bereiken dat mensen ons programma leuk vinden. Ook hoop ik dat ze zien dat een leven van een vierling eigenlijk heel normaal is.”?

Waarom moeten we kijken?

?Bo: “Heb je ooit een eeneiige vierling gezien op televisie? Nee he? Kijk daarom maar!” ?
Tessa: “We zijn heel eerlijk tegen elkaar als zussen en dat ga je ook heel erg terugzien in de soap. We hebben veel leuke momenten met elkaar als zussen en het ziet er denk ik leuk uit! en ook omdat mensen zich afvragen hoe het is om een vierling te zijn. En wij kunnen dat laten zien.”
Esmé: “Omdat er maar één eeneiige vierling in Nederland woont en dat zijn wij. We zijn normale meiden die erg van mode houden en dat is voor veel vrouwen ook erg belangrijk. We hebben een normale jeugd. Niet veel mensen verwachten dat. Ze denken vaak dat je als meerling anders leeft dan andere broers en zussen. We zijn heel erg onszelf en dat is denk ik het leukste aan het programma.”
Lisa: “Omdat mensen nog nooit een eeneiige vierling hebben gezien en het heel erg leuk is om zoiets te zien.?”