The challenge begins….

Hoofdredacteur Marieke

‘Afgelopen weekend heb ik heel bewust ‘afscheid genomen’ van chocola. Na een etentje bestelde ik een verrukkelijk luchtig chocolate bomb-taartje met zo’n warme, gesmolten, gooey binnenkant waar ik echt mijn vingers bij heb afgelikt. God-de-lijk!

En gisteravond heb ik ‘t allerlaatste stukje van een 100% raw chocolate lovechock-reep met ananas en incaberry opgepeuzeld. Mmmm.

Vandaag heb ik wel al tig keer aan chocola gedacht. Waarschijnlijk alleen maar omdat ik er nu zo op moet letten, niet eens zo zeer omdat ik er echt trek in heb.

Zou ik dan toch een lichte verslaving hebben???’


Mijn allerlaatste choc-genot…

Art director Chris

‘Zo, de eerste dag van mijn 30 Day Challenge is een feit. Mijn #cgchallenge is begonnen. De eerste klus was het samenstellen van een lijst met 30 Instagram hashtags. Een challenge op zich!

Ik had mijn followers op Instagram gevraagd me hashtags te sturen, waarvan ik er de komende dertig dagen elke dag eentje gebruik als thema/concept/idee voor een foto, die ik vervolgens weer op Instagram post.

Nou dat heb ik geweten. Uiteindelijk heb ik er honderdveertien (!) gekregen. Meer dan teveel dus en dus moest er nog even flink geschrapt worden. Een groot deel van de uiteindelijke Top 30 is uiteindelijk door mode redacteur Elze geselecteerd.

En nu is het eerste deel van de challenge een feit: ik heb voor elke dag een #hashtag challenge. En de eerste is… taraaaaaa: #springisthehopefulseasonandmyfavorite. En als ik naar buiten kijk begrijp ik waarom dit een challenge genoemd wordt. Het is grauw, grijs en zo niet lente…

Ik kan jullie de foto van vandaag helaas nog niet laten zien dus. I’ll keep you posted! Benieuwd naar mijn foto’s? Check en follow me dan op Instagram (@chrismanuputty) en hou de tweets van @CosmoGIRL_DC in de gaten. Tot snel weer!

Maar liefst 114 tags ontvangen van mijn followers op instagram… Een fantastische score, en ook een hoop schrapwerk… 😉

En dit is ’em dan, de lijst van 30 Instagram hashtags. De challenge kan beginnen!

Redacteur Daniëlle

Toegegeven: aan mijn aantal tweets (804) en mijn updates op Facebook (hooguit één keer per week) kun je niet afleiden dat ik een social media junk ben. Maar ik ben het wel. Big time. Ik ben een enorme vind-ik-leuker, houd alles en iedereen in de gaten. Niet voor niets beginnen op feestjes de meeste van mijn zinnen met: ‘He, ik zag op Facebook dat je…de Harlem Shake hebt gedaan/zes keer in de week sushi eet/terug bent bij je ex’.

Vrienden en familie trekken dan ook voorzichtig een wenkbrauw op als ik ze vertel dat ik de komende 30 dagen niet online ben. En – oh ja, kleinigheidje – me ook afmeld voor alle groepswhatsappen. Want als ik eerlijk ben, is dát de reden dat ik aan een social media detox doe: omdat ik benieuwd ben of ik wat relaxter word als ik niet constant mijn telefoon check op roodkleurige bolletjes boven mijn apps.

Deze ochtend voelt het dan ook gek om wakker te worden zonder mijn dagelijkse Twitter-shot. Ik check extra vaak Buzzfeed, de Oscarjurken van afgelopen nacht (CG’s covergirl Jennifer Lawrence heeft een Oscar voor beste actrice!) en doe een extra potje Temple Run 2, maar het voelt toch anders.

Geen spoiler via @ABCFPLL (het officiële account van Pretty Little Liars), geen daily update van @CosmoGIRL_NL…Maar zelfs al zou ik stiekem willen smokkelen, dan zou het nog niet kunnen. Gisteravond heeft mijn vriendje mijn wachtwoorden veranderd in een onmogelijk te kraken code. Vast zoiets als hahahahahierkomjenooitachtertotooverdertigdagen154788^%&$#.

Dus, bye bye volgers en likers. Tot over 30 dagen.