Hoe gaat het spannende verhaal verder?

Redacteur Tatjana

Dag 16

Tijdens een weekendje weg zit ik uren in de jacuzzi. Mindfull-er wordt het niet! Ik word altijd helemaal relaxed van baderen. Eigenlijk is het de hoogste tijd om een bad aan te schaffen voor mijn eigen huisje!

Happy moment of the day: Mijn zusje heeft haar rijbewijs gehaald.

Quote: Standing alone doesn’t mean I‘m alone. It means I’m strong enough to handly things all by myself.

Dag 17

Het is superlekker weer en ik zit de hele middag op het terras. En later nog bij vrienden in de tuin. Het ultieme zomergevoel! ’s Avonds ben ik helemaal rozig en zoek ik een relaxation/meditation muziekje op om toch nog iets aan mindfulness te doen. Met de muziek nog aan val ik lekker in slaap.

Happy moment of the day: Lekker op het terras in de zon zitten!

Quote: I will dissapoint you. But I will also probably surprise you.

 

Dag 18

Vandaag heb ik een stranddag met een vriendin ingepland, op het terras komen we allemaal bekenden tegen en het is heel gezellig. Aan het einde van de dag neem ik een lange douche en smeer ik me – langzaam & mindful – in met mijn favo Stress Fix bodylotion van Aveda. Het ruikt naar lavendel en je wordt er heel ontspannen van.

Happy moment of the day: Van 7 tot 9 uur ’s avonds lig ik nog in bikini op mijn dakterras een boek te lezen.

Quote: There are devilish thoughts even in the most angelic minds.

Dag 19

Maandagochtend heb ik altijd opstartproblemen. Vanaf het moment dat ik onder de douche sta, denk ik alleen nog maar wat ik later allemaal op de redactie moet doen. Da’s natuurlijk niet erg mindful! Daarom besloot ik vanochtend vlak voordat ik naar kantoor ging, een nieuwe 3 minuten ademruimte te doen. Ik zit daarna een stuk rustiger in de trein. Fijn!

Happy moment of the day: Het was lekker rustig in de trein terug naar huis.

Quote: Dream big, work hard, stay focused & surround yourself with good people.

 

Dag 20

Ik ben op het station en ik weet dat mijn zusje en vriendin al bij mij thuis aan het koken zijn. Ik heb er zin in! En whoppa de NS gooit roet in het eten – storing met de trein. In plaats van hier heel chagrijnig van te worden, besluit ik er mindful mee om te gaan. De storing is er al, daar kan ik niets meer aan veranderen. Ik haal een kop koffie, pak een boek uit mijn tas en ga op een bankje in het zonnetje zitten. Ik geniet van het moment. Na twintig minuten komt er een trein en als ik thuis kom is het eten nog niet eens koud ;-).

Happy moment of the day: Om half 11 ’s avonds ren ik nog even 5 km, heerlijk!

Quote: Expect nothing. Experience everything.

 

Entertainmentredacteur Kim

Lees deel 1 hier, 2 hier en deel 3 hier van het spannende zomerverhaal. 

16 juli
Gérard vindt duidelijk dat ik me aanstel als ik hem vraag nog tien minuten te wachten met koffie halen. Maar als hij hoort dat Tara zo terug komt van hardlopen, stelt hij voor om met z'n drieën koffie te drinken. Ik denk stiekem dat hij vooral doelt op een koffiedate met Taar, maar ik vind het allang best. Het is misschien een beetje overdreven, maar mijn eerst zo schattige appartementje verandert langzaam in een spookhuis. Gister hebben we het voorzichtig aangekaart bij Julie, onze huisvrouw. Zij had er ook wel eens iets van gemerkt, maar had niet het idee dat het iets ergs was. Ze vond het juist wel gezellig. Pff gezellig, ik krijg weer de rillingen als ik eraan terug denk.

17 juli
'Het is gelukt!' roept Tara als ze m'n kamer binnenstormt. 'Wat? Waar? Wie? Hoe laat is het?!', vraag ik slaperig. 'Ik heb een date met Chris, slaapkop! Het is half 11, perfecte tijd om op te staan en mij te helpen met m'n outfit voor vanavond.' Uhm nee, niet als je pas om 5 uur slaapt door een te leuk WhatsApp-gesprek met je vriendje. Maar ik wil haar happy moment niet verpesten en gil met haar mee. 'Vertel!' 'Hij appte me vanochtend dat 'ie het leuk vond dat ik er gister was en stiekem best opgelucht toen bleek dat ik niet met een date maar met onze huisgenoot Gérard aan zijn bar zat. En nu vraagt 'ie wanneer we nou eens een keer echt op date gaan! Ik heb vanavond voorgesteld. Dus snel opstaan, want ik heb nog maar 7 uur om dé look te vinden!' Lachend loop ik achter haar aan naar haar kamer.

18 juli
'Ah lief, thanks Gérard!' Taar geeft hem een dikke knuffel voor de versgeperste sap die hij speciaal voor haar heeft gemaakt. 'Sorry Tess! Als ik had geweten dat jij ook nog thuis was voor de lunch, had ik meer gemaakt.' Ik geloof er niets van, maar zeg; 'O joh, maakt helemaal niet uit! Ik was toch van plan om zo weg te gaan. Ik heb al zoveel goede dingen over the public libary gehoord en wil 'm nu wel eens een keer zelf zien. Zin om mee te gaan babe?', vraag ik aan Tara. 'Dan kan je me meteen alles over dé date vertellen!' Met een harde klap laat Gérard de juicer op het aanrecht vallen. Ik gil van schrik en zie nog net de kwade blik in zijn ogen als hij het sap van de grond veegt. Één ding weet ik zeker; die blik heeft daar niets mee te maken.

19 juli
Ik snap nu helemaal waarom Carrie in deze bibliotheek wilde trouwen met mr. Big. Wat een bijzonder gebouw! Ik ben er gister uiteindelijk niet meer geweest. Tara en ik zijn naar onze favo lunchspot gegaan in Soho om alles over haar en Chris te vertellen zonder dat Gérard er iets van meekreeg. Want één ding is duidelijk, hij is niet alleen verliefd, maar ook jaloers. Na drie uur waren we nog niet uitgekletst. Chris is gek op haar. Het is alleen nog maar de vraag of het überhaupt iets kan worden aangezien Tara over een paar maanden weer terug moet naar Londen.

20 juli
'Zin om morgen samen de toerist uit te hangen? 😉 x' stuurde Julian me gisteravond laat. We zijn begonnen met de Staten Island Ferry en varen nu langs het Vrijheidsbeeld. 'Wauw, ik wil hier nooit meer weg', zucht ik. 'Ik ook niet… Maar als we allebei weer in Nederland zijn, kunnen we nog steeds de toerist uithangen toch?', vraagt hij lief. Wiiiiieeeehooooo! Op dit moment wacht ik al dagen. 'Ik denk zelfs dat we daar heel erg goed in zijn…' Ik ga op mijn tenen staan en kus hem. Ons romantische momentje wordt verstoord door mijn mobiel die afgaat; 'Shit sorry, dat is vast mijn moeder. Die heeft een abonnement op bellen op onhandige momentjes ', zeg ik lachend. Maar ik zie niet 'Mam', maar 'Chris' in het beeldscherm staan. Als ik opneem, begint hij zo snel te praten dat ik er niets van begrijp: 'Wow wait, slow down Chris. Wat is er aan de hand?!' 'Het gaat om Taar, ze is verdwenen!'

 

Stagiaire Lisa

Ik vind het heel leuk dat ik de items die ik zelf maak nu ook leer te combineren. Meestal maak ik iets en dan blijft het daarna altijd in de kast liggen. Dat is echt zonde. 

Op dag 16 had ik een feestje bij een vriendinnetje in Groningen. Dit was de outfit die ik toen droeg. Deze blouse vind ik heel erg leuk, maar ik weet niet zo goed hoe ik hem moet combineren. Het jurkje eronder heb ik ooit zelf gemaakt, maar die heb ik eigenlijk nog nooit aangehad. Ik vond het zelf best een leuke combi zo. Een van mijn vriendinnetjes zei dat ze het jurkje superleuk vond. Dat is leuk om te horen! 

Vorig weekend heb ik met m'n moeder een nieuwe rok gemaakt. Op internet zag ik een een plaatje van een hele leuke rok voorbij komen. Een skater skirt model met onderaan een band van doorzichtig materiaal. Ik kon het nergens vinden, dus ben ik de markt op gegaan en heb wat stofjes bij elkaar gezocht. De hele middag ben ik bezig geweest om een patroon te tekenen. En aan het einde van het weekend had ik een nieuwe rok. Deze challenge zorgt er niet alleen voor dat ik mijn kast beter leer kennen, het zorgt ook voor de nodige mother-daughter bonding time. Op dag 19 droeg ik m'n nieuwe rok, leuk of niet?