Van sugar sweet nail art tot free music

Beauty stagiaire Noëlla

Uhhh… tja… Ik heb gesmokkeld en vals gespeeld…*schaam*. Ik heb stiekem vier dagen lang plezier gehad van de nail patches van O.P.I. Het is de bedoeling dat ik elke dag mijn nagels lak, maar daar had ik dus totaal geen zin in.

Maaaaar, omdat ik jullie wil blijven inspireren met leuke nail-art ideetjes, heb ik er vandaag vier gemaakt!

Dag 12: Succesvol geklieder
Ik begin met een zwarte basislaag. Mijn idee is om enkele gekleurde, strakke lijntjes met mijn nail-art kwastje hierop aan te brengen.

Als ik mijn kwastje in de nagellakremover doop, (omdat ik een brandschoon kwastje wil), gaat mijn idee in rook (of beter gezegd: aceton) op.

Nietsvermoedend doop ik mijn kwastje in de gele nagellak en probeer een mooi diagonaal lijntje te trekken over mijn nagel. Maar doordat het kwastje nog nat is van de aceton, loopt de gele lak heel erg uit.

Dit geeft eigenlijk juist een leuk effect! Ik pak er een roze nagellak bij en doe hiermee precies hetzelfde. Ik doordrenk mijn kwastje met remover en breng hiermee in diagonale vegen de kleur aan.

Het zwart, geel en roze vloeit prachtig in elkaar over, waardoor er weer nieuwe kleuren ontstaan! Super gaaf! Tot slot nog een glitterende, holografische topcoat erover heen en voila! Een prachtige, zelf uitgevonden nail-art! 😉

v.l.n.r.
1. Maybelline Color Show (677, Blackout)
2. O.P.I. (Need Sunglasses?)
3. No 7 Stay Perfect (Me Me Me)
4. NYC Sparkle Top Coat (002, Supernova)

Dag 12: Witte hit
Ik kies voor een witte basis met aan de bovenkant van mijn nagels mooie sparkles in een roze tint.
De witte nagellak is eigenlijk bedoeld voor een French Manicure, maar dat kan me even niets schelen. Nagellak is nagellak ;).

Links (Special Edition!): Gosh (619, Girls On Film)
Rechts: Only You (White French)

Dag 12: Om je nagels bij af te likken!
Hierbij mijn experimentje! Geïnspireerd door de zand-lak van vorige week (die ik op suiker vond lijken), wil ik nu échte suiker-nagellak maken.
Jammergenoeg staat er geen suiker op de redactie. Dit heeft vast iets met de challenge van vormgever Sas te maken 😉 Daarom gebruik ik tafelzout en doe net alsof het suiker is…

Suiker is sweet, sweet is schattig en schattig is pastel. Ik heb dus vijf verschillende lakjes in pasteltinten uit de bak gepakt om mijn échte SUIKERnagels te maken.

Breng op alle nagels één laagje lak aan en laat dit drogen. Breng vervolgens een royale tweede laag aan en strooi hier meteen je suiker (zout) korreltjes overheen. Laat de korreltjes rustig indrogen en je hebt je eigen, échte sugarnails, yeah!

Meiden, wees eerlijk… Dit ziet er toch heerlijk uit?! Helaas weet ik niet hoe lang dit blijft zitten of hoe deze nail-art op water reageert. Ik zou zeggen: Probeer het uit en kom er zelf achter! Een goede tip is om er nog een topcoat overheen aan te brengen voor extra bescherming. Good luck!

v.l.n.r.
1. Bourjois So laque! (46, Abricot Ouaté)
2. Bourjois So Laque Glossy (04, Amande Défilé)
3. W.I.C by Herome (Tauranga)
4. Bourjois 1 Seconde (21)
5. Rimmel London Salon Pro (247, Isn’t She Precious?)

Dag 12: Naakte luipaard
Dit ziet er misschien ingewikkeld uit, maar het is eigenlijk reuze simpel! Begin met een mooie basiskleur: ik kies voor een nude kleur van Catrice.

En gebruik vervolgens een dun nail-art kwastje. Je begint met wat rommelige, ronde vormpjes en kleurt deze in met een andere (lichtere) tint.

Tussen de vormpjes kun je nog wat kleine stippeltjes zetten en je luipaard-nagels zijn klaar. Rrraaawr!

v.l.n.r.
1. Catrice Ultimate Nudes (080, Oh, Champs-Élysées)
2. Only You (471, Coffee Black)
3. Essence Colour & Go (136, Love’s Recipe)

Chef Tatjana

Update 3

Omdat ik overdag werk en ‘s avonds sport, is er weinig tijd voor cheap fun. Gelukkig bestaat het internet, daar is altijd tijd voor 😉 Ik bezoek sites als www.proefmonsters.nl en www.allesvoorniets.nl. Uiteindelijk bestel ik een proefmonster van een L’Oréal crème en een sample van een geur van Hugo Boss. Ik ben heel erg benieuwd of ik ze ook echt ontvang…

Woensdag mag ik met redacteur Kim mee naar een concert. Na werk moeten we toch echt even iets eten, voordat we naar de Sugar Factory gaan. In plaats van een restaurant, besluiten we bij de Stadskantine te eten.

Je kunt daar superlekker én cheap eten! Ik bestel de gevulde courgette met piri piri aardappels. Een topper! Ondertussen kun je via je telefoon – gratis – plaatjes aanvragen die gedraaid worden. Hoe grappig is dat?!

Tip: als je niet in Amsterdam woont, is het een aanrader om de daghap van jouw favoriete eetcafé’s te checken, scheelt echt euro’s!


Mmm, good food!

Na het eten springen we de tram in. Op naar het Deezer Live concert! O.a. Go back to the Zoo en The Opposites staan op de planken. Het is een te gekke avond.


The Opposites en Go back to the Zoo braken de tent af.

En: we krijgen consumptiebonnen. Dus we hoeven zelf geen geld uit te geven aan drankjes. Yaay, cheap fun!


Kim & ik maken een selfie met de bonnen. Moet kunnen 😉

Vrijdag is mijn vrije dag. En vandaag hebben mijn zusje en twee vriendinnen toevallig ook vrij: dat moet gevierd worden! Normaal zouden we gezellig samen winkelen of uiteten gaan. Maar mijn vriendinnen besluiten zich aan te passen aan mijn challenge. We maken zelf alles voor een high tea. De recepten zijn verdeeld en iedereen neemt iets mee. Natuurlijk is er véééééééééél te veel eten. Maar wat een goed begin van het weekend!!!


Aanvallen!